Societat

Barcelona no registrava una natalitat tan baixa des de la Guerra Civil

El padró de la capital cau per segon any consecutiu, ara un 1,2%, i registra 1.639.981 persones

A Barcelona, hi ha empadronades 1.639.981 persones a 1 de gener del 2022. Això és un 1,2% menys que l’any passat i és el segon any de davallada. L’Oficina Municipal de Dades atribueix aquesta disminució de població a la mortalitat per la covid-19 i al saldo migratori. En total, la capital catalana té 16.000 ciutadans censats menys que l’any passat. Tot i això, l’oficina precisa que la xifra es manté en els nivells més alts de les tres darreres dècades. La natalitat, per la seva banda, se situa al 7 per 1.000 i marca el segon valor més baix des de la Guerra Civil. El 2021 només van néixer 11.500 nadons a la ciutat, 4.000 menys que les defuncions, que s’han tornat a situar a nivells prepandèmics (15.500)

Malgrat la pandèmia, el nombre de centenaris no es va reduir. El 2021 n’hi havia 864 i ara n’hi ha 931, el 83% dels quals són dones. En canvi, la base de la piràmide poblacional s’aprima. El nombre de persones de menys de 15 anys és d’un 12,7% i el nombre de gent major de 65 anys és d’un 21,3%. En conjunt, aquesta estructura d’edats fa que hi hagi una edat mitjana de 44,2 anys a la ciutat.

Més nascuts fora de la ciutat

Per tercer any consecutiu, hi ha més gent empadronada a Barcelona que no ha nascut a la ciutat que els nascuts a la ciutat. Els nascuts a Barcelona són el 48,8% pel 51% de nascuts fora. El nombre de censats a Barcelona que han nascut a Catalunya és un 7% i a la resta d’Espanya, un 15%.

Dels nascuts a l’estranger, els llocs de naixement més habituals són l’Argentina, Perú, Colòmbia, Veneçuela, Pakistan, Itàlia i l’Equador. Tots aquests països tenen més de 20.000 persones censades.

Hi ha 176 passaports diferents a Barcelona, tres menys que l’any passat. Aquest any han entrat Kiribati, Vanuatu i les Comores i han sortit del cens Corea del Sud, Corea del Nord, Sudan del Sud, Lesotho i San Martin i les Grenadines.

Cada vegada hi ha més gent empadronada que té una titulació universitària o de grau superior. Entre la població de 16 anys o més, el 36% de les dones tenen aquesta titulació i el 33,1% dels homes.

Els noms més posats

Pel que fa als noms més posats als infants nascuts a Barcelona, els de nena són Sofia, Emma, Martina, Olívia, Júlia, Mia i Ona. I els de nen són Pol, Mateo, Marc, Bruno, Eric, Leo, Pau, Àlex, Nil i Jan.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia