Societat

Xina

Milers de turistes bloquejats en una ciutat de la Xina per un rebrot de la covid

Hauran de fer donar negatiu en cinc proves PCR en un marge de set dies per sortir i poder tornar a casa

Uns vuitanta mil turistes es troben atrapats a la ciutat de Sanya, a illa xinesa de Hainan, confinada des de dissabte per un brot de covid. Les autoritats de l’illa van decidir imposar el tancament de la ciutat, famosa pel seu balneari, arran d’un continuat augment de positius, que va viure una explosió sobtada divendres, en passar de 24 casos confirmats a 127 en prou feines un dia.

Des de principis de mes –el pic de la temporada turística a Sanya– s’han comptabilitzat 983 infeccions, la qual cosa s’ha traduït en la cancel·lació de tots els vols i els bitllets de tren per sortir de la ciutat. Els turistes que vulguin abandonar la zona hauran de donar negatiu en cinc proves PCR en un marge de set dies, segons les autoritats.

A l’aeroport de la ciutat, centenars de persones intentaven ahir aconseguir algun vol per tornar a casa, moltes d’elles preocupades per haver d’ajornar l’escolarització dels seus fills. Altres turistes es queixaven que el cost de quedar-se més temps és excessiu. Per això, a instàncies de les autoritats els hotels han hagut de reduir a la meitat els preus durant el confinament davant la gran quantitat de turistes que s’han quedat atrapats a Sanya. Tot i això, segons informen alguns mitjans locals, diversos turistes han mostrat el seu malestar en veure que les seves tarifes s’han quadruplicat. Diversos hotels i cases d’allotjament turístic han atribuït aquest encariment dels preus als intermediaris. Una família de tretze membres es va queixar a Weibo, l’equivalent xinès de la censurada xarxa social Twitter, que l’extensió de la seva estada en un reconegut hotel de Sanya els costaria 26.136 euros. La Xina manté una estricta política de tolerància zero contra la covid que li ha permès imposar-se davant diversos brots des de l’inici de la pandèmia mitjançant confinaments, tests massius o el tancament gairebé total de les seves fronteres. Tot i que l’arribada de la variant òmicron ha posat en escac mat aquesta estratègia, que Pequín insisteix a mantenir davant qualsevol rebrot que pugui sorgir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia