Societat

Comencen les obres de la nova seu de l’Espai LGTBI de Girona

Es preveu que els treballs de reforma del local acabin a principis de novembre

L’Ajuntament de Girona ha iniciat les obres d’adequació de la nova seu de l’Espai LGTBI de Girona, ubicada als baixos del número 8 del carrer Torín, al barri de la Devesa-Güell. La reforma del local va començar el passat 30 de juliol, amb les tasques d’enderroc dels interiors de l’antic immoble, i es preveu que acabin a principis de novembre.

Aquestes actuacions permetran adequar l’espai a l’activitat associativa, segons la normativa vigent, i suposaran una redistribució d’espais: hi haurà una àrea de recepció i sala d’espera, un petit despatx, els serveis, i una sala diàfana preparada perquè la puguin utilitzar les persones usuàries de l’equipament. El nou local també disposarà d’un sistema d’alarma d’intrusió, un videoporter a la porta d’entrada, il·luminació, i instal·lacions per als aparells informàtics.

“Girona comptarà aviat amb un local definitiu per a l’Espai LGTBI. Des del govern seguim donant suport al col·lectiu en la defensa de la diversitat sexual, afectiva i de gènere a la nostra ciutat, i la reforma el nou espai és una mostra d’aquesta col·laboració”, ha destacat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que ha afegit que “ha sigut un procés llarg i complex, però per nosaltres sempre ha sigut una prioritat que la ciutat disposi d’un espai que permetrà ajudar a la conscienciació i la difusió dels drets i les activitats del col·lectiu. Per això l’inici de les obres ens satisfan enormement i són un pas més per tenir a punt l’espai el més aviat possible”. La reforma s’ha adjudicat a l’empresa Rehatec Zenit SL per un import de 74.402,90 euros, modificat com a conseqüència d’una revisió de preus degut a l’increment de costos del sector de la construcció.

L’Espai LGTBI forma part del Servei d’Atenció Integral a la diversitat afectivosexual i de gènere (SAI) de l’Ajuntament de Girona. Diverses entitats LGTBI de Girona gestionen i dinamitzen l’espai, assessorant i informant de diferents aspectes de la realitat LGTBIQ+, i organitzant activitats de conscienciació, suport i atenció al col·lectiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia