Societat

Roses celebra la seva festa major amb correfoc, concerts i cultura popular

Els actes s’estan celebrant des d’abans-d’ahir i s’allargaran fins dilluns vinent

Trobada de gegants dilluns al matí amb arribada a la ciutadella

La festa major de Roses va posar-se en marxa dimecres i s’allargarà fins dilluns, amb el punt més intens al llarg del cap de setmana. Aquest any s’han programat nou concerts després de dos anys en pandèmia que ho van fer suspendre tot. Sis dies de concerts a càrrec de nou formacions musicals és la proposta del departament de Festes per a l’espai de barraques de la festa major de Roses d’enguany.

Les colles de carnaval recuperen així el protagonisme i tornaran a fer-se càrrec del servei de bar i restauració al recinte, i a l’escenari tornaran les actuacions musicals amb Los40 on Tour, Cotton’s Roses, Serial Killerz, Roba Estesa, Gertrudis, The Tyets, La Fúmiga, Clima i l’Orquestra Maribel.

En aquesta edició la festa major recupera el correfoc, que es farà diumenge a la nit. L’inici tindrà lloc a les 2/4 de 10 a la plaça del Teatre Municipal i s’acabarà a la Ciutadella. Recorrerà la plaça de l’Empordà, el carrer Girona, el carrer de l’Escorxador, el carrer Tarragona, el carrer de la Mainada, el carrer del Castell de la Trinitat, el carrer de Lluís Companys, el carrer de Sevilla i la ronda Miquel Oliva Prat.

El reeixit tobogan aquàtic gegant de les darreres edicions tornarà a instal·lar-se dissabte en horari de matí i tarda, al carrer de la Pujada al Puig Rom, per oferir un trepidant i refrescant descens a petit i grans. El mateix dia, a les 6 de la tarda, l’animació continuarà amb la festa de l’escuma a la plaça Frederic Rahola

Dilluns Roses es despertarà al ritme de les matinades i els gegants de Roses, amb una cercavila pels carrers de la vila a partir de les 6 h. A la tarda, la tradicional trobada de gegants tornarà a fer ballar gegants i capgrossos arribats d’arreu amb la ciutadella de Roses com a punt de partida i arribada.

Les sardanes aniran a càrrec de la Cobla Genisenca i el concert d’havaneres a càrrec del grup Boira. Tindran lloc els dies 13 i 14 d’agost, respectivament. El 12 d’agost, l’Orquestra Selvatana oferirà a la plaça Frederic Rahola un ball de festa major.

LA XIFRA

9
barraques.
El nombre de concerts a barraques programats per aquesta festa major és de nou.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els ferratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona