Societat

Barcelona promet el suport “màxim” a una “connexió energètica” amb Europa

El primer tinent d’alcaldia defensa que el gasoducte ajudarà a rebaixar el cost de l’energia

El primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha promès que el consistori donarà el “màxim suport” a una “connexió energètica entre Espanya i la resta d’Europa”. “Serà clau per rebaixar el cost de l’energia”, ha dit aquest divendres en un missatge a les xarxes socials després que el canceller alemany, Olaf Scholz, hagi proposat construir un gasoducte que comuniqui Portugal amb l’Europa central, i que travessi Espanya i França. A més, Collboni ha defensat que Barcelona sigui “un punt clau la distribució de gas i hidrogen cap a Europa”.

L’interconnector Midi-Catalunya, més conegut com a MidCat, és un megaprojecte d’interconnexió gasística entre l’Estat espanyol i França impulsat per l’empresa espanyola Enagás i la francesa Teréga, que està valorat en més de 3.000 milions d’euros. En l’actualitat el projecte està aturat a Hostalric.

El Govern i l’executiu espanyol defensen el rellançament del projecte MidCat, aparcat el 2019 per la seva inviabilitat econòmica, però que ara s’està replantejant pel risc que Rússia talli el subministrament de gas als països de l’Europa central i de l’est.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia