Societat

El portaveu de Junts a Palafrugell es dona de baixa per discrepàncies internes

Josep Salvatella anuncia que seguirà dins del govern municipal fins a finals de mandat

El portaveu de Junts a l’Ajuntament de Palafrugell i tercer tinent d’alcalde del govern local, Josep Salvatella, s’ha donat de baixa del partit per discrepàncies polítiques. Assegura que la formació té una “fractura oberta” al municipi entre el comitè local i el grup municipal, a banda de divergències en l’estratègia a nivell nacional. Per aquest motiu ja s’ha donat de baixa de la formació i ha posat el càrrec a disposició de l’alcalde de Palafrugell, Joan Vigas, i de la resta de regidors del govern. De moment, assegura que aquests li han donat l’aval per seguir i per això mantindrà els càrrecs dins l’executiu local fins a les properes eleccions municipals.

Josep Salvatella ha abandonat Junts per discrepàncies internes a nivell local i nacional sobre la política de la formació. Assegura que a nivell intern s’han sentit sols i desemparats per part del comitè local i ara s’ha negat a donar el seu aval pel nou candidat de Junts a les properes eleccions del 2023.

Salvatella també ha criticat que el partit estigui “fent d’oposició” amb determinats posicionaments que fa la secció local de Junts amb temes com ara el mercat, les boies o la carretera vella. Aquests posicionaments són contraris al criteri del govern local de Palafrugell, on hi ha dos regidors de Junts.

A més, lamenta que des de la direcció del partit no freni els peus a la gent que lidera el comitè local. Això creu que deixa a ell i el seu company del grup municipal sols i desemparats.

Per altra banda, el tinent d’alcalde també renega de l’estratègia nacional, sobretot arran de la suspensió de la presidenta del Parlament, Laura Borràs. Josep Salvatella creu que les formacions independentistes han renunciat als principis i han recuperat les tradicions del “peix al cove”.

Malgrat tot, Josep Salvatella no plegarà de l’equip de govern. Si bé creu que havia de posar el seu càrrec a disposició ha assegurat que no ho farà davant de la gent de Junts, sinó de l’alcalde (Som gent del poble) i la resta de regidors del govern (amb coalició amb ERC). De moment, Salvatella ha comunicat que té l’aval dels seus companys regidors per seguir a l’executiu municipal fins a les properes eleccions municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges