Societat

Els Bombers donen per controlat l’incendi de les Gavarres

El foc causat per un llamp ha calcinat unes 2 hectàrees de massa forestal i ha quedat en “un ensurt”

Els Bombers han donat per controlat l'incendi de les Gavarres, al Gironès, aquest dissabte a la tarda (18.53h). Els Bombers mantenen vuit dotacions  per continuar remullant la zona afectada.

El foc d’aquest divendres, causat per un llamp, ha calcinat unes 2 hectàrees de massa forestal. Les hores de més tensió s’han viscut de matinada, quan una revifalla va tornar a encendre les alarmes. Una vintena de dotacions han aconseguir estabilitzar el foc cap a les tres de la nit.

L’incendi a les Gavarres es va declarar aquest divendres a quarts de sis de la tarda. Hi va haver una tempesta seca damunt del massís, que té més de 30.000 hectàrees de massa forestal contínua, i un llamp va encendre part del bosc situat al Puig d’en Batet, entre el castell de Sant Miquel i el santuari dels Àngels.

Els Bombers van destinar ràpidament més d’una vintena de dotacions -entre terrestres i aèries- per atacar les flames i apagar-les abans que s’estenguessin. Aquest foc va calcinar 0,3 hectàrees, però a la nit, quan els mitjans aeris ja s’havien retirat, hi va haver una revifalla a uns 300 metres del cap d’aquest incendi, que va encendre totes les alarmes.

Les flames, que avançaven cap a la carena, van obligar a tornar a mobilitzar els Bombers. Per intentar frenar-les, van aprofitar una pista forestal per fer de tallafocs. L’incendi s’ha pogut donar per estabilitzat a quarts de quatre de la matinada. Des d’aleshores, una dotzena de dotacions treballen per evitar que hi hagi revifalles dins el perímetre i que els troncs que han quedat somorts puguin tornar a encendre’s.

Per això, apart de fer descàrregues des de l’aire i repassar el perímetre amb mànegues d’aigua, els Bombers també desbrossen els punts calents que hi ha dins l’incendi. En aquest cas, les flames han afectat més d’1,5 hectàrees. “El pla d’acció és controlar el perímetre, repassar punts calents i evitar que algun tronc pugui rodolar fora d’aquesta zona i el foc revifi”, explica el cap de control de la Regió d’Emergències de Girona, el sotsinspector Ferran Julià.

“Hem estat de sort”

El sotsinspector admet que, en aquest cas, hi ha hagut “sort”. “L’impacte va ser a la part alta de la muntanya, i això fa que el foc tingui menys possibilitats de córrer; ha estat un ensurt, però hem estat a temps d’aturar-lo”, ha concretat Julià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA
SOCIETAT

L’electricitat, el gas i aigua, els serveis amb més reclamacions al Vallès Oriental

GRANOLLERS
estats units

El vaixell que va fer caure el pont té 56 contenidors amb materials perillosos

barcelona