Societat

Llums i ombres

Els Verds completen la primera tde9fm de la represa i deixen en intent el pde8fm; la Vella signa el 3de8a, però carrega el 3d9f i la Joves completa el 3d9f però carrega el 4d8a

Diada –com sempre– exigent i dura, la que es va celebrar ahir, dilluns, a la Bisbal del Penedès, amb els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls, a banda dels Bous de la Bisbal, que, com marca la tradició dels últims anys, van plantar només un castell i van donar el tret d’inici de la diada. En aquesta ocasió va ser el 4de7, que feia tres anys que no completaven i, també, el pilar de 5.

Els Castellers de Vilafranca van sortir de la Bisbal continuant marcant el ritme de la temporada com havien fet fins llavors, però sense estar satisfets al cent per cent. Els de Vilafranca van començar la calorosa jornada amb el 3de9f que va pujar després d’un peu desmuntat, i es va mostrar ben segur, convertint-se en el setè 3de9f completat dels vilafranquins enguany.

Seguidament era el torn de la Colla Joves, que va apostar per un nou 5de8, una construcció segura que ja mira a un pis més segurament de cara al dia 30 d’agost a Vilafranca, per Sant Fèlix. El de la Bisbal va ser el desè 5de8 completat enguany per la Joves.

Seguidament va arribar el torn de la Vella, que va pujar, també després d’un peu desmuntat, un nerviós 3de9f que es va trencar tot just pocs segons després de la carregada. Va ser un cop dur per a la Vella, que feia molt de temps que no queia d’un 3de9f.

La segona ronda l’obrien els Castellers de Vilafranca amb un nou 4de9f, que va mostrar-se també tremolós, tot i que no tant com el que havien descarregat dissabte a la tarda a Vilafranca, pel qual van patir de valent. A la Bisbal tampoc va mostrar les mides perfectes i no van treballar amb comoditat, però el van aconseguir descarregar.

Després dels Verds, la Joves apostava pel 3de9f, que va quedar molt ben quadrat, i que podria mirar a un pis més potser més endavant si tinguessin més camises. Després de la Joves, 5de8 de la Colla Vella que feia vuit anys que no completava a la Bisbal.

Tercera ronda

En tercera ronda, i quan ja eren les dues del migdia, els Verds van decidir arriscar i van anunciar la tde9fm, una torre que havien deixat en carregada feia uns dies a Vilanova. Sorpresa majúscula a la plaça. La torre va pujar amb unes mides correctes –tot i que no perfectes– però es va començar a complicar en la carregada i es va ensorrar. Els Verds van fer mostra d’una defensa titànica d’un castell que feia molt de temps que tenien ganes de completar i que no estaven disposats a tornar a deixar a mitges.

Després de la torre dels verds va arribar el 4de8 amb agulla de la Colla Joves, que va deixar en carregat, ja que va caure per una forta batzegada quan sortien els terços i deixaven lliure el pilar.

Finalment, en tercera ronda, la Colla Vella va decidir aparcar definitivament el castell de 9 i va apostar pel 3d8a, el primer de la temporada dels rosats.

En ronda de pilar, els vilafranquins no en tenien prou i, després del 3 i 4de9f descarregats, i també després de completar la primera tde9fm de la represa, els Verds van decidir apostar per acabar la diada de la millor manera possible i van anunciar el pde8fm, un espadat que tenen de postal i que era gairebé aposta segura.

Però aquest cop no va poder ser i es va trencar quan tot just l’enxaneta anava a deixar-se de mans per fer l’aleta. Primer pilar de vuit amb folre i manilles que queda en intent per part dels vilafranquins aquesta temporada.

Després de l’espadat dels Verds, la colla Jove, com la Vella, va completar el pilar de 6 i va donar per finalitzada una diada que no deixava cap de les tres colles grans satisfetes.

LA XIFRA

10
5de8
han completat la Colla Joves aquesta temporada, després de la diada de la Bisbal del Penedès.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES