Infraestructures i serveis

Nou transformador d’Endesa al barri del Culubret, a Figueres

La companyia elèctrica ja ha demanat permís a l’Ajuntament per a la seva construcció

Aquesta infraestructura servirà per combatre els talls de llum a la zona oest, que continuen malgrat els nombrosos fraus detectats

Endesa construirà un segon centre de transformació al barri figuerenc del Culubret per combatre els talls de llum. L’Ajuntament va confirmar ahir que la companyia elèctrica ha fet arribar el projecte de construcció a l’Àrea d’Urbanisme. A més del transformador, el projecte inclou el soterrament d’una part del cablejat elèctric. Segons va confirmar l’Ajuntament, la companyia té previst començar les obres la tardor que ve perquè el transformador estigui en funcionament a l’hivern.

Els talls de llum del Culubret fa anys que duren. La companyia fins ara no ha efectuat cap millora que hagi suposat l’eliminació ni parcial ni total dels talls. Tots els equips de govern de la ciutat, tant l’actual com els dos anteriors, han treballat per posar fi als talls, però més enllà de facilitar continuades i intenses operacions contra el frau elèctric, no han pogut fer res més. La solució ha estat sempre a mans de la companyia, que sembla que ara finalment ha mogut fitxa.

Al mes de febrer, l’Ajuntament va fer arribar un informe a la fiscalia que recollia les 1.127 avaries que s’han produït al barri en els últims quatre anys. Després de moltes reclamacions, d’una roda de premsa davant la seu d’Endesa, i reunions entre l’Ajuntament i Endesa, finalment s’ha materialitzat el projecte d’un nou centre de transformació per posar fi als talls de llum del Culubret.

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, valora molt positivament la notícia “Hem fet molta pressió durant aquests anys des de l’Ajuntament. Durant tres anys, hem treballat incansablement per aconseguir la solució que els veïns i veïnes del barri del Culubret es mereixen. Aquesta primera acció és un bon pas, però esperem altres mesures complementàries.”

El vicealcalde de Figueres, Pere Casellas, ha defensat: “La companyia elèctrica té un paper clau en la resolució d’aquesta problemàtica. Sobretot pel que fa a inversió en les instal·lacions. Al llarg d’aquests anys hem fet moltes intervencions per combatre el frau elèctric, però calia per part d’Endesa un esforç en la millora de les instal·lacions. Estem contents que al final es materialitzi.”

“Degut a la pressió policial –indicava Casellas en declaracions a ACN– i a les petites actuacions que ha anat fent Endesa, els talls s’han anat reduint però són molt més punyents en alguns domicilis, amb talls de sis a deu hores o diversos cops al dia”, remarcava Casellas.

L’Ajuntament fa temps que acusa la companyia elèctrica de no invertir prou al barri. Endesa, en canvi, sempre ha atribuït la situació a la sobrecàrrega que afecta la xarxa, amb cases connectades irregularment i domicilis que s’utilitzen per al cultiu de marihuana.

Ara la companyia ha decidit aplicar al barri una actuació semblant a la que va fer a la Font de la Pólvora de Girona: construir-hi un nou centre de transformació. De moment ja ha demanat la llicència a l’Ajuntament.

LES FRASES

Calia per part d’Endesa un esforç en la millora de les instal·lacions
Pere Casellas
vicealcalde de figueres
Aquesta primera acció és un bon pas, però esperem altres mesures complementàries
Agnès Lladó
alcaldessa de Figueres


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA
SOCIETAT

L’electricitat, el gas i aigua, els serveis amb més reclamacions al Vallès Oriental

GRANOLLERS
estats units

El vaixell que va fer caure el pont té 56 contenidors amb materials perillosos

barcelona