Societat

Revolta contra la mutilació de la plaça dels Àngels

Els col·lectius del Raval de Barcelona s’oposen a la desaparició de 900 m² d’espai públic on s’ha d’instal·lar l’ampliació del Macba

Presenten un contenciós administratiu contra el projecte

La segona part de la batalla del Raval de Barcelona ha començat. Quasi tres anys després que els veïns i l’administració local firmessin la pau amb l’acord per construir el CAP del barri a la capella de la Misericòrdia, ahir els veïns van tornar a desenterrar la destral de guerra per lluitar per la integritat de la plaça dels Àngels, amenaçada pel projecte d’ampliació del Macba.

El camp de batalla seran els tribunals, ja que els veïns han presentat un contenciós administratiu contra l’aprovació inicial de la reforma del PGM per ocupar una part de la plaça amb l’ampliació i traslladar a altres zones del barri l’espai de zona verda que es perdrà aquí. Es tracta de 908 metres quadrats, situats al costat de mar de la plaça, i ahir els veïns van escenificar la pèrdua que suposarà aquest projecte desplegant una cinta de cap a cap que delimitava l’àrea que quedarà ocupada per l’ampliació del museu.

Aquesta ampliació quedarà a tocar del convent dels Àngels i en el projecte aprovat inicialment ja s’avisa que s’haurà de construir de tal manera que la façana de l’antic edifici religiós quedi a la vista dels vianants. Sigui com sigui que es desenvolupi, els veïns denuncien la pèrdua d’espai públic en un barri on hi ha una escassetat absoluta de zones verdes.

L’estratègia dels veïns és, de moment, la via judicial, però també el diàleg. En aquest sentit, s’ha demanat una reunió amb la direcció del Macba per parlar de l’ampliació. Els veïns consideren que aquest projecte és la compensació de l’Ajuntament al museu per haver destinat la capella de la Misericòrdia a usos sanitaris i no museístics com es pretenia inicialment.

Els veïns també volen dialogar amb l’Ajuntament i han demanat la celebració d’un consell de barri extraordinari per parlar, de forma exclusiva, del tema de l’ampliació del Macba; també demanen que s’aturi el procés, que està en fase de redacció del projecte. En cas contrari, anuncien “accions contundents”.

LA XIFRA

0,4
per cent
de les zones verdes de Ciutat Vella són al Raval, i ara hi ha en joc 908 m² de la plaça dels Àngels.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia