Societat

El Govern i les patronals acorden l’augment d’un 3% de les tarifes de serveis socials

Representa una inversió de més de 44 milions d’euros

El departament de Drets Socials, i les patronals representants de les entitats proveïdores de la xarxa de serveis socials d’atenció pública han signat aquest dijous l’acord relatiu al reconeixement a la tasca professional i millora de la qualitat en la prestació de serveis d’atenció a les persones. La proposta suposa l’augment d’un 3% de les tarifes de serveis socials i inclou també “el compromís que aquest increment repercutirà en una millora del sou dels treballadors i treballadores”, segons ha explicat la consellera Violant Cervera. La titular del departament també ha afegit que suposa “la millora de les condicions laborals del sector” que han de permetre “més estabilitat dels professionals”.

“Si no som capaços de millorar les condicions això porta a excessives rotacions en moments de crisi, moltes baixes o plantilles no estabilitzades”, ha detallat. En aquest sentit, ha subratllat que és “evident” que si la gent “treballa en bones condicions, el servei és millor”. I en aquest sentit, la conselleria ha afirmat que aquest és l’objectiu: “que el servei sigui el millor possible pels usuaris”.

D’altra banda, ha admès que durant l’any s’han trobat amb “dificultats afegides” pel que fa certs ingressos provinents de l’Estat. “La covid no havia acabat, però els ingressos de l’Estat de la covid, sí”, ha apuntat. Una suma que ha suposat un increment de 55 milions d’euros (MEUR), a més de la dificultats de no saber “quan ens transferirien els diners”.

Per això, la consellera de Drets Socials ha valorat positivament l’acord conjunt amb totes tot el sector i ha destacat que “els ha de permetre treballar conjuntament per buscar sinèrgies de qüestions compartides per tots: problemàtica social derivada de malaltia mental, infància, adolescència, persones joves tutelades i extutelades, persones afectades pel virus VIH/SIDA i persones amb drogodependència i/o altres tipus d’addicions i atenció precoç”.

Aquest increment en les tarifes serà amb retroactivitat des de l’1 de gener del 2022 i representarà una inversió de més de 44 MEUR.

Les posicions de les patronals

Durant l’anunci, dues de les patronals han valorat l’acord, el qual esperen que “millori la situació actual”, tot i això en el cas de la representant de la Confederació del Tercer Sector Social, Helena Fontanet, ha subratllat que es tracta d’un “primer pas” i han avisat que encara queda “molt camí per recórrer”. Per això ha demanat “compromís” al Govern, també de cara al 2023 avisant que venen d’anys “de congelació de preus” i “en un context d’inflació”. D’altra banda, la representant de l’ACRA, Cinta Pascual, ha assegurat que totes les entitats “tenen ganes de seguir endavant” i demana a l’administració que no baixi la guàrdia i els defensi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Acord per cloure el procés judicial per reomplir la pedrera Berta

SANT CUGAT DEL VALLÈS

Fallada d’internet generalitzada a tot el Ripollès

RIPOLL
religió

Barcelona recorda que fa 1700 anys va configurar-se la fe de l’Església

Barcelona
UNIVERSITAT

Prop de 400 persones fan les proves de més grans de 25 i 45 anys a la UdG

GIRONA

La concessió de l’espai d’esquí i parc lúdic de FCG a la Vall de Núria acaba el dia 30

QUERALBS
enogastronomia

La DO Cava permetrà comprar raïm de vinyes dins de la seva DO encara que no estiguin registrades

vilafranca del penedès

Planoles detecta les fuites que eleven el consum d’aigua al municipi

PLANOLES

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot