Infraestructures i serveis

Les rieres del Vendrell es restauraran amb diners d’Europa

El projecte rep 2 milions d’euros dels fons Next Generation i ha estat seleccionat en l’àmbit de renaturalitzar ecosistemes fluvials i reduir els risc d’inundacions d’entorns urbans

El projecte de l’Ajuntament del Vendrell per renaturalitzar les rieres ha estat un dels seleccionats per l’estat espanyol per desplegar els fons Next Generation en l’àmbit de la restauració d’ecosistemes fluvials i la reducció de risc d’inundació d’entorns urbans. La proposta vendrellenca rebrà 2 milions d’euros, el 95% del pressupost amb què el consistori planteja un gran eix verd que integri les diverses zones comercials del centre, les Mates i les Deveses. L’actuació principal se centra en la riera de la Bisbal, el torrent del Lluc i el torrent del Cullaré. Es crearan zones d’esbarjo i s’eliminaran els actuals murs verticals de formigó. Per disposar de la subvenció, cal que l’obra estigui acabada abans de finals del 2025.

La subvenció concedida inclou l’elaboració d’un pla especial urbanístic, la redacció i execució del projecte de renaturalització de 4 quilòmetres d’espais fluvials i el manteniment de les actuacions. La regidora de Medi Ambient, Núria Rovira, ha assegurat aquest dilluns que ara “comença l’etapa del verd urbà, per fer espais que siguin motor d’orgull de cada barri”. En aquest sentit, l’alcalde Kenneth Martínez ha assenyalat que el nou eix verd se sumarà a la transformació que s’està fent al centre per ampliar la illa de vianants de cara a una “nova ciutat”.

LA XIFRA

4
Els quilòmetres d’espais fluvials i el manteniment de les actuacions que preveu el projecte


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia