Societat

Barcelona reforça la neteja als carrers amb 25 noves brigades

Els equips s’ocuparan de tasques com retirar objectes abandonats o netejar sota els contenidors

Barcelona suma 25 noves brigades de barri per reforçar la neteja a l’espai públic que els equips habituals no poden fer en les seves rutes habituals. Les principals feines que es reforçaran són la retirada immediata d’objectes abandonats o la neteja sota els contenidors, els parterres vegetals, zones de talussos o solars i neteja de taques als paviments, zones d’orins, etc. Els vehicles de treball seran variables, i és que una de les principals característiques d’aquestes brigades és el fet que diàriament poden fer tasques diferents i això obliga a treballar amb diferents equips entre els quals hi ha vehicles de caixa oberta per recollir voluminosos o per la neteja de zones en profunditat, per exemple.

L’entrada en funcionament de les brigades és progressiu segons els districtes. En aquest sentit, ja estan en funcionament a Sant Andreu, Sant Martí, Sants-Montjuïc, Les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Nou Barris mentre que a Ciutat Vella, Eixample i Gràcia estaran operatives a principis d’octubre.

Acció amb el comerç

En paral·lel, a partir d’aquest dimecres i dins de la campanya de corresponsabilització del Pla Cuidem, s’inicia una acció de detecció d’incomplidors i propostes de denúncia a comerços en les zones on ja s’ha realitzat la informació sobre la gestió dels residus. La sanció per deixar un cartró abandonat fora del contenidor és de 300 euros.

Durant l’estiu ja es va explicar a tots els comerços de les zones amb recollida de residus específica i individualitzada, de quina manera han de gestionar els residus, i en especial el cartró comercial (horaris, dies, llocs on dipositar-lo, etc). En total s’han fet 37.000 visites a comerços dels barris de la primera fase per reforçar la informació relativa a la recollida de residus i corregir les males pràctiques. Per aquestes tasques s’hi estan dedicant 44 informadors ambientals. Fins al desembre se seguirà oferint informació als comerços en els districte on ja s’ha implantat la nova contracta. A partir del gener, s’informarà als comerços dels altres 5 districtes on el desplegament de la contracta ha començat al setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia