Societat

El sector VTC manté la voluntat de continuar operant a Barcelona

Companyies com Cabify i Bolt avisen que la manca d’oferta de vehicles els impedeix renovar a temps les flotes

La nova normativa que ha de regular el sector dels vehicles de transport amb conductor entra en vigor aquest dissabte 1 d’octubre

La nova normativa que ha de regular el sector dels vehicles de transport amb conductor (VTC) a Catalunya entra en vigor aquest dissabte 1 d’octubre i, entre altres, estableix que els cotxes han de tenir una longitud mínima de 4,90 metres, etiqueta 0 o ECO i disposar d’una assegurança idèntica a la dels taxis. Això afecta directament companyies com Cabify o Bolt, que operen a Barcelona. En declaracions a l’ACN, els seus responsables asseguren que volen continuar operant a la capital catalana i lamenten els “dubtes” que els planteja el nou decret llei, sobretot en relació a la vigència i als procediments que han de seguir els conductors autònoms. Així mateix, alerten que la manca d’oferta de cotxes els impedeix renovar les flotes a temps.

“La ciutat de Barcelona necessita una alternativa de mobilitat al taxi”, defensa el portaveu de Cabify, Javier Dorado, que en declaracions a l’ACN reivindica “la clara vocació” de l’empresa per seguir a la capital catalana. Per la seva banda, el director general de Bolt a Espanya, Daniel Georges, assegura que la companyia també “continuarà a Barcelona” i manté que farà “tot el possible” per fer-hi créixer el seu servei.

El decret llei de la Generalitat entra en vigor pel venciment, aquest divendres, del decret Ábalos, aprovat el 2018, que donava una moratòria a les llicències VTC per operar trajectes urbans durant quatre anys. Un cop vençut el decret, les competències per regular el sector VTC han quedat en mans dels governs autonòmics i locals.

Fins al moment, a Catalunya hi ha unes 4.000 llicències VTC, de les quals 1.000 no estan actives, i entre 2.500 i 3.000 tenen un vehicle adscrit, segons el Govern. Pel que fa a la flota de Cabify, la companyia afirma que el 70% dels seus vehicles a Barcelona tenen etiqueta 0 o ECO, però, d’altra banda, tan sols un 1% compleix amb la mesura de 4,90 metres de longitud. Bolt, en canvi, desconeix quants vehicles estan directament afectats per la nova normativa de la Generalitat, i justifica que opera amb transportistes independents, és a dir, no té flota propia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia