Administracions

Palafrugell crea una escola per a carrossaires

L’Ajuntament de Palafrugell ha posat en marxa la primera escola de carrossaires. L’activitat, organitzada l’Associació de Colles de Festes de Primavera i impartida per Julio Navarro, té per objectiu mantenir aquesta tradició tan arrelada i diferencial dels carnavals a la vila. El present curs, que començarà el proper 19 d’octubre, es dedicarà a aprendre a fer ninos i escultures carrossaires. Estarà dividit en dos blocs: un de més teòric i un de més pràctic. Les sessions s’impartiran els dimecres al vespre entre Can Genís i a la nau dels carrossaires.

Les carrosses són un tret diferencial de les colles de carnaval a Palafrugell. El treball de construcció de la carrossa bé podria considerar-se un treball d’artesania, ja que les tècniques i materials que s’hi utilitzen són molt diversos amb acabats de molta qualitat. Tradicionalment, els grups de carrossaires solien estar integrats per persones provinents de diversos oficis que sempre podien aportar la seva expertesa en la construcció de les carrosses, com la fusteria, la pintura o l’electricitat. La creació d’una carrossa és una tasca que comença mesos abans de la celebració del Carroussel del Costa Brava a la primavera. Generalment, uns sis mesos abans de les Festes de Primavera, cada colla es reuneix per decidir el tema.Un cop triat es comença a treballar per perfeccionar la idea i obtenir un primer esbós del que serà la carrossa i poc a poc es va treballant fins a tenir-la enllestida per desfilar.L’estructura de la carrossa es crea sobre una plataforma de fusta que es posa en un camió vell del qual s’ha aprofitat el motor. Cada colla utilitza diferents tècniques i materials com per exemple ferro, fusta, poliuretà, guix, etc. per confeccionar estructures, ninots i elements decoratius.Les carrosses surten al Carroussel acompanyades d’una comparsa. La comparsa consta de dos elements bàsics: el vestuari, que habitualment es dissenya i s’encarrega a un modista: i la coreografia, que demana a la comparsa trobar-se uns dies a la setmana per assajar-la amb la música escollida



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia