Salut

Detectats nous llinatges d’òmicron que guanyen terreny en altres països

Les noves variants s’han localitzat a l’Estat en percentatges molt petits

El Ministeri de Sanitat ha informat que s’han detectat “de forma puntual” noves variants d’òmicron (BA.75.2, BA.4.6 y BF.7) que circulen “amb tendència ascendent” en diversos països, encara que, segons indica, encara predominen les que van protagonitzar la setena onada, al juliol.

Segons l’informe del Centre de Coordinació Alertes i Emergències Sanitàries (CAEES), “fins ara aquests llinatges només s’han detectat a l’Estat “de forma puntual”, ja que la resta de mostres i anàlisis revelen que acaparen l’espectre epidemiològic les variants d’òmicron BA.4 y BA.5, que van ser les que van propiciar l’última onada a l’Estat.

Els cribratges aleatoris indiquen que fins a mitjan setembre s’han detectat cinc casos de BA.2.75, que predomina a l’Índia, més de vuitanta de BA.4.6 i al voltant de mig centenar de mostres amb BF.7.

L’informe aclareix que les dades dels nous llinatges d’òmicron, que presenten “potencial escapament immunitari” i que la seva freqüència relativa ha augmentat en algunes localitzacions, s’han de prendre amb cautela, ja que els mateixos cribratges aleatoris indiquen que les variants BA.4 y BA.5 de la setena onada predominen entre un 88% i un 100% a totes les comunitats autònomes.

Així mateix, en les anàlisis d’aigües residuals, mètode usat també per detectar la circulació de noves variants, es va trobar un predomini de BA.3, BA.4, i BA.5. L’informe recorda que les mesures de prevenció (mascareta, distància interpersonal, higiene de mans i ventilació) són eficaces per a totes les variants del SARS-COV-2.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia