Societat

Milloren les dades policials a Banyoles

L’últim any ha disminuït el nombre dels principals delictes en comparació amb el d’abans de la pandèmia

Les xifres de delinqüència de l’últim any a Banyoles han anat, en general, a la baixa en comparació amb les del 2019 (els anys de la pandèmia es consideren anòmals i per això no es tenen en compte). La ciutat estaria en un “escenari de contenció”, ho va resumir el director del Departament d’Interior a Girona, Jordi Martinoy, al final de la reunió de la junta local de seguretat que va tenir lloc ahir. Una dada il·lustrativa és el fet que les detencions han baixat un 23%. Per la seva banda, els robatoris a l’interior de domicilis han baixat un 21,4%; els robatoris en establiments, un 86%, i els robatoris en empreses, un 78%. A principis d’aquest 2022 hi va haver molts robatoris en interior de vehicles, a càrrec d’un sol autor, però un cop aquest va ingressar a la presó les xifres van baixar un 79%.

La comissaria conjunta

La posada en servei de la comissaria conjunta dels Mossos i la policia local (les plantilles dels quals són d’una seixantena i una trentena de membres, respectivament) es va valorar de manera positiva perquè ha permès ser més eficients i optimitzar esforços, van indicar tant Martinoy com l’alcalde, Miquel Noguer.

Moltes trucades

Els últims mesos –van indicar– hi ha hagut un augment molt gran de les trucades i consultes als cossos policials per temes que no haurien d’atendre ells (demanar quina és la farmàcia de guàrdia, per exemple), un fet que redunda de manera negativa en la feina que sí que els correspon.

En la reunió de la junta van prendre part, a més de representants de l’Ajuntament, Interior, Mossos i policia local, membres de la Guàrdia Civil i de la Policía Nacional.

LA XIFRA

23
per cent
han disminuït les detencions en l’últim any, en comparació amb el mateix període del 2018/19.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia