Societat

Volen solucions per a la inseguretat i la foscor del Mercadal, a Girona

L’associació de veïns demana a l’Ajuntament que freni la degradació d’algunes vies

Insisteix que cal més policia

L’associació de veïns del Mercadal de Girona ha reclamat solucions a la inseguretat i la foscor (falta d’enllumenat) dels carrers del barri. El president de l’entitat, Ferran Girón, considera que el barri viu situacions habituals de falta de seguretat a causa de l’actitud dels clients d’alguns locals d’oci nocturn i de l’actual enllumenat públic, que troben insuficient.

A principis d’aquesta setmana l’entitat ha presentat una instància a l’Ajuntament amb 604 signatures recollides des del mes de març. Girón explica que el consistori hauria de posar remei a la falta d’agents de la policia local, que explica part de la situació. “Els policies amb qui parlem tenen molt bona voluntat, però a la nit falten patrulles”, explica.

El representant veïnal explica que de vegades hi ha botellots als carrers del Mercadal i, a més, al sector hi fan nit alguns dels sensesostre de la ciutat –en el recompte municipal del maig n’hi havia 86 a tota la ciutat.

Llum i necessitats

Girón explica que a les galeries que uneixen el carrer Grober amb la plaça Josep Pla hi falta llum i al passatge que va des de la mateixa plaça fins al carrer Nou, molt a prop d’un restaurant, hi ha molta brutícia, en part a causa que hi viu gent sense llar que té necessitats fisiològiques i que les fa on pot. “Cal buscar-hi una solució”, afirma el president de l’associació de veïns, que hi afegeix que hi ha veïns que comencen a impacientar-se.

Els representants de l’associació del Mercadal han exposat la problemàtica a la regidora del barri, Núria Pi, i al regidor de Seguretat, Eduard Berloso, tots dos de Junts. Les dues parts s’han reunit dues vegades els últims mesos, a l’abril i al juliol, a la seu de l’Espai Cívic del barri.

LA XIFRA

604
signatures
ha presentat l’associació de veïns del Mercadal a l’Ajuntament per la inseguretat i la falta de llum al barri.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia