Societat

Renfe emet més de 678.000 títols gratuïts

Renfe ha expedit més de 678.000 abonaments gratuïts de rodalies i mitjana distància a Catalunya en tres mesos (des del 24 d’agost). Del total de títols multiviatge, més de 569.000 corresponen a abonaments de rodalies, mentre que 109.000 són per als trajectes de mitjana distància.

Aquestes xifres suposen que un 17,5% de la població activa a Catalunya –3,8 milions de persones– han adquirit abonaments. Pel que fa als abonaments Avant bonificats al 50%, s’han venut més de 15.000 títols, dels quals al voltant de 10.900 corresponen al corredor Barcelona-Figueres i gairebé 4.500 al Barcelona-Lleida.

En l’àmbit de tot l’Estat, Renfe ha expedit fins a 2,2 milions d’abonaments gratuïts de rodalies, cercanías i mitjana distància en el mateix període.

La gratuïtat o la bonificació d’aquests abonaments ha fet que durant aquests tres mesos, els serveis de rodalies i cercanías hagin tingut un increment mitjà a tot el territori de l’Estat d’un 30,5%, respecte a les xifres corresponents a l’any passat.

Per nuclis urbans, València encapçala el creixement, amb un 38,1%; seguida de Barcelona, amb un 28,7%, i Madrid, amb un 25,7%. En ciutats més petites, com ara Sevilla, Cadis, Bilbao i Sant Sebastià, l’augment se situa al voltant d’un 55%, mentre que a Màlaga o Santander supera el 60%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia