Societat

Absolt d’assetjament laboral l’exalcalde de Cerdanyola

L’Audiència de Barcelona ha absolt a l’exalcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà, a qui la Fiscalia acusava d’assetjar laboralment la secretària municipal i d’intentar apartar-la de les seves funcions de forma irregular. La fiscalia li demanava un any de presó i 13 anys d’inhabilitació per a càrrec públic.

La defensa de l’exalcalde de Cerdanyola, representada per la lletrada Montserrat Salvador, ha explicat que la sala no ha entrat a valorar el delicte d’assetjament laboral ja que Escolà no va estar imputat per aquest delicte fins que el ministeri públic “es va extralimitar” afegint-lo en el seu escrit de conclusions provisionals.

“Aquest delicte no havia estat objecte ni de denúncia, ni d’investigació davant el jutjat d’instrucció, i per aquest motiu l’acte de procediment abreujat no parlava ni feia referència al delicte”, ha assenyalat la lletrada, que ha destacat que amb aquesta acusació s’havien vulnerat “els drets fonamentals” del seu acusat.

Pel que fa al delicte de prevaricació de què també s’acusava l’exalcalde, la sentència considera no provat que l’acusat dictés una “resolució manifestament injusta” contra la secretària municipal per a l’obertura d’un expedient informatiu contra ella per una suposada sanció greu o molt greu.

El tribunal ha establert que no existeix prova indiciaria ni directa que permeti condemnar l’acusat de prevaricació i que, fins i tot si s’acceptés com a suficient el testimonia de la secretària municipal, no es donen els elements necessaris perquè es produeixi el delicte.

Carles Escolà va ser alcalde del municipi entre els anys 2015 i 2019 per la candidatura Compromís per Cerdanyola, vinculada a la CUP, fins que el PSC va recuperar el poder després de les últimes municipals de la mà de l’actual primer edil, Carlos Cordón.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia