Societat

El 60% de barcelonins creu que la circulació empitjora

La convivència de cotxes i motos amb patinets, bicicletes i altre vehicles complica el trànsit

Un 60 % dels barcelonins creuen que circular per Barcelona és cada vegada més complicat, segons l’Estudi sobre la convivència de la mobilitat a Barcelona que ha presentat avui el Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC). La majoria dels usuaris, un 65%, consideren que les diferents velocitats i prioritats de circulació fan molt complicat moure’s a Barcelona, mentre que un 60% creu que la ciutat no està preparada per conviure amb tants mètodes de transport en un mateix espai .

Per fer l’estudi s’han realitzat 2.000 enquestes i més de 25.000 observacions a usuaris en punts representatius de la ciutat una de les conclusions indica que la percepció d’inseguretat en la mobilitat per Barcelona ha augmentat 6 punts respecte a 2017, i ha passat del 14 % al 20 %.

Els comportaments de risc més comuns són, en el cas dels vianants, saltar-se els semàfors en vermell (53 %) i caminar distrets mirant el mòbil (56 %).

Als ciclistes i usuaris de vehicles de mobilitat personal (VMP) se’ls atribueix principalment el no indicar les maniobres i superar els límits de velocitat permesos, com a conductes de risc més habituals.

Pel que fa als motoristes, l’actitud de risc més denunciada per la resta d’usuaris és la d’avançar a altres vehicles fent ziga-zaga (67 %), seguida de superar el límit de velocitat (48 %), i en el cas dels cotxes se’ls atribueix majoritàriament superar el límit de velocitat (42 %).

Segons l’estudi, un de cada quatre usuaris de patinet o bici afirmen haver tingut un esglai o un accident en el que portem d’any, una xifra que disminueix en el cas dels vianants, que se situa en un de cada set.

Les conclusions de l’estudi són que la mobilitat a la ciutat de Barcelona és cada vegada més complexa, a causa de l’aparició de noves necessitats de mobilitat i a la coexistència de més mètodes de transport en un mateix espai públic que no creix i que obliga a la redistribució de la mobilitat.

Segons el RACC, es pot parlar de coexistència però no de convivència entre vehicles, ja que fins a un 66 % dels usuaris creu que els diferents mitjans de transport no es respecten entre si i el 65 % creu que és complicat respectar les normes de circulació a Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona