Societat

Societat

Tothom hi posa el cor

Una iniciativa de la caldenca Carme Barceló i de l’Esplai de la Gent Gran de Caldes ja ha servit per recaptar 10.000 euros per a La Marató de TV3, dedicada a les malalties del cor

La caldenca Carme Barceló va ser trasplantada del cor a causa d’una malaltia cardíaca el 21 d’agost del 1999. Durant aquests 23 anys, ha fet una vida pràcticament normal, amb petits problemes que ha anat superant, però ara el cor que va rebre està malalt i li fa la guitza. L’estiu passat va tenir una greu fallada multiorgànica per culpa de la qual va estar a punt de morir i va haver de passar dinou dies ingressada a l’hospital de Sant Pau. Inquieta de mena, la Carme no va parar de barrinar sobre la seva situació. “L’únic que m’anava era el cap”, explica. És així com se li va acudir una idea que s’està materialitzant i ha arribat molt més enllà del que ella es podia imaginar.

La Carme, assabentada que la propera edició de La Marató de TV3 està dedicada a les malalties cardíaques, va posar fil a l’agulla per executar un projecte solidari en benefici d’aquest esdeveniment: crearia uns cors fets amb ganxet per vendre’ls. La recaptació íntegra resultant seria donada al programa, que la Carme coneix de primera mà perquè hi va donar el seu testimoni en l’edició del 1999, dedicada als trasplantaments.

A principis de setembre es va posar en contacte amb l’Esplai de la Gent Gran de Caldes de Malavella, entitat que cada any col·labora amb La Marató de TV3, per demanar-los la seva implicació en el projecte. L’entesa va ser immediata, i a partir d’aquí la Carme i els membres de l’entitat es van posar en marxa per començar la fabricació i la venda dels cors, a un preu de cinc euros.

Però el que havia de ser un projecte d’àmbit local ha agafat rellevància fora de Caldes fins a teixir una xarxa d’un centenar de col·laboradors que fabriquen cors en diferents localitats de les comarques de Girona, però també de més enllà. El resultat és que, quinze dies abans que es faci La Marató de TV3, ja s’havien venut 2.000 cors, cosa que suposa una recaptació de 10.000 euros. A més, encara en tenen 1.000 més de fabricats, que compten que vendran íntegrament, i confien que encara seran capaços de fabricar-ne i de vendre’n alguns més fins al dia del programa, segons expliquen Maria Vidal i Xavi Rodríguez, presidenta i membre de la junta, respectivament, de l’Esplai de la Gent Gran de Caldes.

Per vendre els cors de ganxet, disposen d’una xarxa de 56 comerços col·laboradors en dinou localitats de les comarques de Girona i de nou comerços més en nou localitats de les comarques de Barcelona. Els cors han arribat fins a Puigcerdà, on també tenen col·laboradors que en fabriquen. La majoria dels cors són de color vermell, però també n’han fet de color blanc i de color verd, dels colors de la senyera i d’alguns equips de futbol, com ara el Barça, el Girona i l’Espanyol.

En el projecte, també hi col·laboren Muralla Òptica, Rosas Craft, Copisteria Cassà i Frit Ravich, que han pagat tot el material necessari. L’èxit de la iniciativa ha superat amb escreix les expectatives tant de l’entitat com de la mateixa Carme. “L’objectiu era clar: que a partir d’un cor malalt sortís molta solidaritat”, destaca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona