Salut

La clínica Bofill de Girona incorpora un braç robòtic assistit per a les cirurgies de pròtesis de genoll i maluc

És el primer centre de la demarcació en introduir la tecnologia Mako

La clínica Bofill de Girona estrena la tecnologia Mako per a operacions quirúrgiques de pròtesis de genoll i maluc. Aquest mètode consisteix en un braç robòtic que permet dotar de més precisió als cirurgians en les intervencions de pròtesis. A més, donarà als professionals més informació durant el preoperatori i el postoperatori que permetrà prendre decisions sobre quina pròtesi cal implantar i els talls i estabilitat del genoll. Aquesta precisió en el tall genera menys dolor al teixit tou i es conserva més os respecte a la cirurgia manual. La clínica Bofill és el primer centre de la demarcació de Girona en utilitzar aquesta tecnologia i el tercer de Catalunya .

Els resultats de l’escàner TAC combinats amb la tecnologia Mako permeten obtenir una imatge en 3D que ajuda al cirurgià a planificar millor la intervenció i fer un preoperatori personalitzat en funció dels casos. A més, el braç robòtic ajuda a executar els talls amb precisió i només s’incideix allà on cal tallar, ja que la imatge obtinguda en 3D ja preveu estudiar a fons quina pròtesi es farà servir i com s’implementarà. La tecnologia compta amb un marge d’error inferior al 0,5 mm.

Això permet que el pacient mantingui més quantitat d’os i també hi hagi menys dolor del teixit tou. Això també implica menys riscos vinculats a la cirurgia i una reducció de l’estada hospitalària i de la rehabilitació física. La tecnologia Mako fa 15 anys que ja es fa servir fora del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia