Medi ambient

Els embassaments de les conques internes baixen tres punts l’últim mes

Es troben en conjunt al 32% de la seva capacitat, i Susqueda ja baixa a menys de la meitat

Els de la conca de l’Ebre milloren un punt i se situen en el 39%

Les reserves dels nou embassaments de les conques internes de Catalunya continuen baixant i avui dimecres estan al 32% de la seva capacitat, tres punts menys que la xifra registrada fa un mes (35%). Pel seu cantó, els deu embassaments del territori català que depenen de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) estan al 39% de la seva capacitat, un punt mes que el passat 9 de novembre.

Segons dades facilitades avui per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), dels nou embassaments que gestiona la Generalitat (Darnius Boadella, Sau, Susqueda, la Baells, la Llosa del Cavall, Sant Ponç, Foix, Siurana i Riudecanyes), només un, el de Foix, té unes reserves superiors al 50% de la seva capacitat (70%). A excepció del pantà de Siurana (8%, amb les reserves més baixes) i Sau (18%), que han mantingut els seus percentatges, els altres pantans tenen unes reserves inferiors a les registrades fa un mes. L’embassament de Darnius ha baixat un punt i ara està en un 32%; Susqueda ha passat del 50% al 45%; la Baells ha baixat 4 punts, del 32% al 28%; la Llosa del Cavall està en un 27%, 1 punt menys; Sant Ponç ha baixat del 49% al 46%; i Riudecanyes ha baixat dos punts, del 17% al 15%.

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, que n’informa diàriament, indica que avui, dels deu embassaments de la part catalana de l’Ebre (Camarasa, Canelles, Escalis, els Guiamets, Oliana, Rialb, Riba-roja, Talarn, Terradets i Siurana), cinc no arriben al 50% de la seva capacitat. Aquest és el cas de Canelles (30%), els Guiamets (13%), Talarn (48%), i els dos embassaments de la conca del Segre que també gestiona la confederació, Oliana (30%) i Rialb (8%).

Les administracions ja han engegat mesures per gestionar l’aigua en molts municipis catalans, com ara la declaració d’alerta a les conques del Ter-Llobregat i de la Muga, tot i que les escasses previsions de pluges intenses no afavoreixen la reversió de la situació, que cada vegada s’assembla més a la sequera del 2008.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES