Societat

La Bressola compra l’antic monestir per fer un liceu i demana a Perpinyà que permeti el projecte

El Tribunal Administratiu de Montpeller ha anul·lat la preempció exercida per l’Ajuntament per impedir la construcció del projecte educatiu d’immersió en català fins als 18 anys

La Bressol ha comprat finalment l’antic monestir de les Clarisses a Perpinyà per a construir un liceu que permeti ampliar el seu projecte educatiu d’immersió en català, que comença a infantil, a alumnes de 15 a 18 anys. Així ho ha anunciat la mateixa associació de la Catalunya Nord després de rebre una nova sentència favorable del Tribunal Administratiu de Montpeller que ha anul·lat la preempció de l’Ajuntament de Perpinyà, que intentava impedir la compra del Monestir del Vernet, situat a l’Avinguda Mariscal Jofre 107 de la ciutat. El Tribunal també ha condemnat l’Ajuntament a pagar 1.500 euros a la Bressola en aplicació del codi de justícia administratiu.

En un comunicat, l’entitat expressa la seva “satisfacció” per la resolució i recorda que és la tercera vegada que la justícia dona la raó a l’associació. “El 14 de desembre del 2021, el tribunal va suspendre la preempció exercida per l’Ajuntament de Perpinyà després del recurs d’urgència presentant per la Bressola i rebutjava les conclusions presentades per la comuna. Posteriorment, durant l’estiu del 2022, el Consell d’Estat també va rebutjar el recurs presentat per la comuna sobre la decisió del tribunal del 14 de desembre de 2021”.

Per tot plegat, ara la Bressola demana a l’Ajuntament de Perpinyà que deixi de posar traves al projecte i permeti “el desenvolupament del projecte de liceu en immersió en català”.

L’associació considera que l’etapa del Liceu és “una necessitat vital per a la recuperació de la llengua i la cultura catalanes a la Catalunya Nord, però també pel camí dels joves de 15 a 18 anys que es troben en període de construcció social i cultural de la seva personalitat”. La Bressola destaca que el projecte permetrà oferir, “per primera vegada, una escolarització en immersió lingüística als alumnes, des de maternal i fins a les portes de la universitat”.

La Bressola té vuit centres educatius amb 1.050 alumnes. El projecte, que va néixer el 1976, té com a objectiu preservar l’educació integrament en llengua catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp