Societat

Afectacions diverses pel vent intens i el fred que no afluixa

Carreteres i estacions d’esquí tancades pel torb

Almenys 15 sortides dels Bombers per la ventada a la regió de Girona

L’onada de fred més intensa de la darrera dècada va deixar ahir temperatures sota zero a pràcticament tot el país i registres baixos arran de costa, com ara els -4º de Viladecans, els -3,7º de Cunit, els -2,6º de Malgrat de Mar i els -1,9º del port de Barcelona. Al centre del país els termòmetres van baixar fins als -7 i els -9º i a alta muntanya, fins als -15,5º de la Bonaigua. Justament al Pirineu, la combinació de fred i fort vent sostingut per sobre de 50 km/h, però amb ratxes de més de 100, va dur les estacions d’esquí de Vallter 2000 i Vall de Núria (Ripollès) a no obrir les pistes al públic.

La forta ventada va impedir mínimes més baixes als dos extrems del país i a algunes comarques de Ponent. A l’Empordà el vent va bufar amb especial força, per sobre dels 139 km/h a Portbou, i això va obligar els Bombers de la regió de Girona a fer 15 sortides, la majoria per desperfectes al mobiliari urbà. Les ràfegues també van fer caure força branques i arbres, alguns d’històrics, en diferents punts.

El fred intens es repetirà avui. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté l’avís per l’onada de baixes temperatures, especialment a la Catalunya Central i al litoral entre el Garraf i la Selva. A l’Empordà perdrà intensitat perquè es mantindrà el vent i l’onatge fort. De cara a demà, dimarts, s’obre la possibilitat de nevades a cotes baixes del litoral i prelitoral per un braç d’humitat que arribaria des del Mediterrani. El SMC ha llançat un avís perquè es podrien acumular 2 cm de neu per sobre dels 400 metres, per bé que caldrà confirmar-ho amb nous pronòstics. De moment, molts ajuntaments continuen amb l’alerta de fred activada i obrint refugis per a les persones sense llar. Barcelona en va obrir ahir 262 d’addicionals.

LA XIFRA

139,3
km/h
va assolir a Portbou la ratxa de vent més forta registrada ahir al país. A Das va arribar a 105 i a Boadella, a 103.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia