Societat

Blanes destina 50.000 € a diversos projectes de Cooperació i Solidaritat Internacional

S’han lliurat els fons econòmics per a 7 projectes impulsats des de ONGs locals a Togo, Índia, Nicaragua, Campaments de Refugiats Sahrauís, Burkina Faso i Senegal

L’inici de la Setmana per la Pau 2023 a Blanes va continuar ahir dilluns, després de la Lectura del Manifest, amb un altre dels actes que tradicionalment sempre ha format part del cicle. És un dels més emblemàtics, i consisteix en lliurar els fons econòmics per finançar els Projectes de Cooperació i Solidaritat que correspon a la darrera anualitat, és a dir, al 2022.

L’acte el van encapçalar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat de la tinenta d’alcalde de Nova Ciutadania i Solidaritat, Marina Vall·llosada. També van participar-hi representants de les entitats que formen part de la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social; les ONG que impulsen els projectes conjuntament amb l’executora; així com regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes; i tècniques de l’Àrea d’Acció Social.

Tal com s’ha vingut fent tots aquests darrers anys –llevat dels què la COVID ho ha impedit-, abans del lliurament dels simbòlics talons, cadascuna de les ONG que desenvolupen les actuacions van fer una breu presentació dels respectius projectes de cooperació, ajudats per imatges en la majoria dels casos. Es tractava de donar a conèixer la destinació que se li donarà a la quantitat econòmica lliurada. Cada any, els i les membres de la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social s’encarreguen de consensuar i proposar a l’Ajuntament de Blanes a quins projectes creuen que s’han d’atorgar els ajuts que es concedeixen.

Blanes destina 50.000 € a projectes i activitats internacionals

La Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social ha disposat d’una partida total de 50.000 € per finançar les activitats solidàries. El projecte que compta amb una major dotació pressupostària és el que impulsa la Fundació Vicenç Ferrer amb 10.000 € per a l’accés al dret a un habitatge digne amb sanejament adequat des d’una perspectiva de gènere per a 34 famílies de la comunitat rural de Buhavarthi, al districte Anantapur de la Índia.

La millora de la producció agrícola de chufa ecològica a través de l’empoderament de les dones cultivadores i l’ús de metodologies apropiades a Kangala (Burkina Faso), compta amb un ajut de 9.350 € i està impulsat per la ONG CIM Burkina-Colaboración con la Infancia y la Mujer. Per la seva banda, el projecte de l’Associació Base A, per a la construcció d’un institut a Niague (Senegal), té una dotació de 8.250 €, i és el tercer en major quantia econòmica del total de projectes.

En quart lloc, amb una subvenció de 7.500 €, se situa el projecte de Càritas Interparroquial Blanes per a la construcció dels vestuaris del Col·legi de Sant Pau de Dapaong (Togo). Per la seva banda, l’atenció integral a 70 joves vulnerables al municipi de Palacagüina (Nicaragua), impulsat per SOARPAL (Solidaritat Arbúcies-Palacagüina) amb el suport de Blanes Solidari compta amb 5.600 €.

El sisè projecte finançat és per a l’enfortiment del programa de salut primària i preventiva per situació COVID i altres emergències en 20 centres escolars de les zones rurals i periurbanes dels municipis de León Chinandega i Quzarguaque, a Nicaràgua. L’impulsa la ONG Asociación Ayudemos a un niño, i compta amb un ajut de 4.650 €.

Per últim, el projecte de Vacances en Pau 2022 impulsat per Acció Solidària Mediterrània de Blanes conjuntament amb ACAPS Girona, ha comptat el 2022 amb un ajut de 650 €. Val a dir que els 4.000 € restants fins sumar els 50.000 € dels ajuts comptats pel 2022 són la quota de soci de l’Ajuntament de Blanes al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia