Societat

A partir de demà els patinets elèctrics no podran pujar als busos de Girona

La decisió busca evitar possibles perills per als usuaris i usuàries relacionats amb aquests aparells

De moment, la prohibició s’ha establert per un termini de 6 mesos

Tal com ja va avançar aquest diari, a partir de demà Girona prohibirà de forma temporal l’accés de patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal elèctrics als serveis regulars de transport públic per carretera. L’objectiu de la mesura és evitar els possibles perills que aquests aparells poden suposar per als usuaris i usuàries com a conseqüència d’explosions, incendis, o altres accidents provocats pels vehicles.

Transports Municipals del Gironès (TMG) ha pres aquesta decisió seguint la proposta aprovada pel Consell d’Administració de l’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de Barcelona el mes de desembre passat, després que l’explosió i incendi d’un patinet elèctric a l’interior d’un tren dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya provoqués diversos ferits i afectacions materials. La mesura també la van adoptar les ATM de Lleida i del Camp de Tarragona.

En concret, l’accident va comportar afectacions a les persones usuàries del transport, amb evacuació dels viatgers en plena via, tres ferits per inhalació de fum i cremades superficials que van requerir assistència mèdica; així com afectacions al vehicle, amb danys materials al tren encara pendents de valoració i afectacions al servei amb retards i supressions parcials de diverses circulacions. A banda de Girona, també adoptaran la mesura les ATM de Lleida i del Camp de Tarragona.

De moment, la prohibició s’ha establert per un termini de 6 mesos, fins a l’agost, a l’espera que es redacti una proposta de regulació sobre la matèria. Fins llavors, entrar patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal elèctrics als autobusos urbans i interurbans de l’Àrea de Girona quedarà prohibit tant a l’interior dels vehicles destinats als viatgers com a l’espai de bodega.

A més, tal com succeeix a l’Àrea de Barcelona i a la resta d’ATM, s’ha prohibit l’accés dels patinets elèctrics i dels vehicles de mobilitat personal també a les instal·lacions de transport públic, parades, andanes i vestíbuls, incloent tots els espais dins de la zona de barreres tarifàries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia