Societat

Itàlia

Troben vuit morts i 42 supervivents en una barca davant l’illa de Lampedusa

Les víctimes són cinc homes i tres dones, una d’elles embarassada, i hi ha dos desapareguts

La Guàrdia Costanera italiana ha rescatat 75 persones més en les últimes hores

La Guàrdia Costanera italiana ha trobat 8 persones mortes, inclosa una dona embarassada, en una barcassa davant les costes de l’illa de Lampedusa (sud).

Els guardacostes han localitzat l’embarcació durant la nit en aigües de l’àrea de recerca i rescat (SAR) de Malta. A part dels vuit cossos, han rescatat amb vida 42 emigrants més que hi viatjaven, entre els quals hi ha 10 dones, dues en estat de gestació, i un menor.

Les víctimes són mortals són cinc homes i tres dones, una d’elles embarassada, que haurien mort de fred, segons han explicat els supervivents en declaracions que mitjans locals recullen aquest divendres.

Els testimonis han explicat que, hores abans de morir, una de les dones, en un gest de desesperació, va llançar a l’aigua el seu nadó de 4 mesos que havia mort igualment de fred. Immediatament després, un home es va llançar al mar per recuperar el seu cos, però es va ofegar, segons les mateixes fonts. Tots dos són considerats desapareguts per les autoritats italianes.

Els supervivents, que estaven xops i morts de fred, han estat traslladats en una patrullera fins a Lampedusa i conduïts al centre de Contrada Imbriacola. Allà han explicat que la barca en la qual viatjaven havia salpat del port tunisià de Sfax dissabte passat.

La Fiscalia d’Agrigent ha obert una investigació per complicitat en immigració il·legal i mort i en les pròximes hores declararan els supervivents procedents de Mali, Costa d’Ivori, Guinea, Camerun, Burkina Faso i Níger.

La barcassa va ser albirada ahir al matí per un pesquer tunisià, que va demanar ajuda per ràdio a les autoritats marítimes. Però atès que l’embarcació es trobava al SAR de Malta, es va avisar els responsables d’aquest país, i no va ser fins a la tarda que una patrullera va sortir a la recerca després de rebre una petició d’ajuda maltesa, segons els mitjans.

Unes hores abans, dues embarcacions més van ser rescatades per la Guàrdia Costanera i la Guàrdia de Finances amb unes 75 persones a bord procedents de Camerun, Costa d’Ivori, Ghana, Guinea i Senegal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia