Societat

Fan un pàrquing temporal en l’espai del futur Trueta a Salt

Els amos dels dos masos gironins afectats pel nou hospital preparen un aparcament per a clients dels seus negocis i la ciutadania

La construcció del centre hospitalari posarà fi a l’activitat

Els propietaris del mas Sureda i el mas Bellsolà de Girona, edificis inclosos en l’àmbit del futur hospital Josep Trueta i campus de Salut, preparen un aparcament en un dels seus terrenys. L’aparcament, al terme municipal de Salt, serà gratuït per als clients dels seus restaurants (El Nou Mas Sureda i El Pou) i de pagament per a la ciutadania.

L’Ajuntament de Salt ha concedit la llicència perquè es faci un aparcament en una parcel·la que és un dels extrems de l’àmbit que es desenvoluparà urbanísticament i que abraça fins a la sortida de l’AP-7 a Girona sud. Ja hi ha el terreny aplanat i unes tanques delimiten l’espai. Hi ha també una caseta de control i cobrament i una barrera d’accés en els dos extrems.

A l’aparcament, s’hi accedirà per una zona asfaltada, a prop de l’actual aparcament de l’hospital Santa Caterina, i se sortirà per l’altra punta, a tocar del restaurant Nou Mas Sureda. La previsió és que entri en servei les properes setmanes.

“Un ús previst”

El regidor de Territori de Salt, Àlex Barceló (ERC), explica que l’ús del sòl com a aparcament és un “ús previst en el sòl urbanitzable no delimitat”. En contacte amb Urbanisme, el consistori ha tramitat la llicència d’aparcament “mentre no es desenvolupi el sector”. “Quan es comenci a construir el Trueta, hauran de cessar l’activitat.”

Amb el vistiplau de la Comissió d’Urbanisme, ja està aprovat de manera definitiva el canvi en el pla general de Salt per facilitar el desenvolupament urbanístic del sector sud, incloent-hi el Trueta i el campus de Salut. El consistori cedirà 120.000 m² a Salut. Al davant del Santa Caterina, hi haurà l’accés al futur Trueta.

LA XIFRA

120.000
cedirà Salt a Salut per al Trueta. En un dels extrems de l’àmbit, al límit entre Salt i Girona, hi ha el nou pàrquing.

Una iniciativa a conseqüència dels botellots

La decisió d’habilitar un pàrquing a prop dels seus establiments i per als seus clients es deu al fet que a l’estiu i “fins per Sant Narcís” l’Ajuntament va restringir l’accés al trànsit rodat en una esplanada del sector de Mas Masó, a tocar el parc Jordi Vilamitjana. Ho explica Olga Bellsolà, del mas Bellsolà, que considera que els blocs de formigó col·locats per l’Ajuntament per impedir els botellots perjudicava l’activitat del seu restaurant. Ara l’esplanada és oberta, però aviat Salt tindrà un nou pàrquing.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia