Societat

Cruïlles obre al públic el seu patrimoni arquitectònic

L’Ajuntament vol fer accessible al visitant, a través d’unes visites guiades i gratuïtes, la torre de l’Homenatge i el monestir de Cruïlles, la torre i l’ermita de Sant Joan Salellas

L’Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heure fa una aposta per fer més visible el seu patrimoni arquitectònic amb un seguit de visites gratuïtes d’elements com la torre de l’Homenatge i el monestir de Cruïlles, així com el seu nucli, i la torre i l’ermita de Sant Joan Salellas. Una aposta que, i amb la col·laboració de l’empresa Turismon , vol mostrar elements als quals no es pot accedir de manera habitual. Les visites –la primera de les quals comença aquest 11 de febrer–, es faran cada mes d’ara i fins al novembre.

Una visita a la torre

La primera estarà dedicada a la Torre de l’Homenatge de l’antic Castell. Aquesta ha quedat isolada al mig de la plaça que porta el mateix nom. Des de dalt de la torre, de planta circular i de 26 metres d’alçada, es pot resseguir bé l’antic recinte emmurallat del poble, que conserva molts trams del perímetre gairebé intactes i algunes altres torres de planta quadrada. Avui hi oneja una estelada per commemorar que l’any 1359 Berenguer de Cruïlles va ser nomenat primer president de la Generalitat de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia