Societat

Societat

Festa abans de Rams, a l’Eixample

25-M

Es convoca una celebració per donar la benvinguda a la nova superilla

Els obrers treballen al límit

Serà una festa abans de Rams, en el sentit literal de l’expressió i, també, en el sentit polític. L’Ajuntament de Barcelona està convocant la ciutadania a dues celebracions que tenen per objectiu festejar l’arribada del model superilla a l’Eixample. La celebració es durà a terme de les deu del matí a les set de la tarda de dissabte vinent, 25 de març, una setmana i un dia abans de la celebració de la festivitat de Rams, i la convocatòria es fa a dos punts; al carrer Rocafort, entre Aragó i Diputació, i al de Consell de Cent, entre Enric Granados i Rambla de Catalunya. La festa s’ha plantejat com la traca final d’unes jornades tècniques que se celebraran la setmana vinent a Barcelona, on experts internacionals debatran sobre la pacificació dels espais urbans, l’ús del verd en entorns d’asfalt o la mobilitat sostenible, entre altres qüestions d’urbanisme modern.

La convocatòria de les festes al carrer, que ja es publiciten a la via pública, està aixecant les primeres crítiques polítiques. Ahir mateix ho va fer la candidata de Valents, Eva Parera, una de les principals detractores del model superilla. Des d’aquest partit s’acusa l’alcaldessa, Alda Colau, de voler dur a terme un acte de “propaganda electoral”. També es critica que l’Ajuntament hagi gastat “44 milions d’euros” en propaganda. En les enquestes que han sortit fins ara, Valents no apareix en cap amb representació a l’Ajuntament després de les eleccions que es faran al maig.

Quan aleshores es convoqui la ciutadania a votar, les obres que ara es fan al cor de l’Eixample ja estaran acabades. Les empreses constructores desplegades al llarg dels carrers Consell de Cent, Girona, Enric Granados, Borrell i Rocafort tenen marcat en vermell l’última setmana d’abril com a data d’entrega d’obra. Hi arribaran, però, amb els treballadors al límit. El temps se’ls tira a sobre i per això la feina a l’Eixample és frenètica, amb els dissabtes habilitats com a dies laborables, com es podia comprovar ahir al llarg del carrer on el ritme era el d’un dia normal i corrent.

La complexitat dels treballs és tal que a peu d’obra es critica la programació que s’ha fet “des dels despatxos” i s’assegura que “fan falta tres mesos més”. No és el primer cop que passa; en temps de l’alcalde Trias, i quan es va fer la reforma de la Diagonal, amb la instal·lació dels panots en forma de fulla de plataner, ja es van posar els treballadors al límit de les seves possibilitats. L’obra que s’executa a l’Eixample és, quasi, artesanal, amb ús de diversos paviments, recol·locació de llambordes i vies de tramvia. I tot plegat havent de conviure amb el pas constant de vehicles i els comerciants que continuen apujant la persiana.

Tot i les dificultats, en els dos punts de la super illa on se celebrarà la festa del dia 25 les feines estan molt avançades. Ahir a la tarda, una botiguera amb negoci a Consell de Cent, al tram de davant del seminari, lloava la feina dels treballadors. “Quan han treballat davant de la meva botiga han anat molt ràpid, mirant de molestar el mínim”, explicava. Aquesta botiguera no tenia notícies de la celebració de la festa de dissabte vinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els ferratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA