Administracions

balcans

Cimera per refer relacions entre Sèrbia i Kosovo, mirant cap a la UE

La ciutat de Ohrid,a Macedònia del Nord, és l’escenari d’una cimera apadrinada per la UE i els Estats Units perquè el president de Sèrbia, Aleksàndar Vucic, i el primer ministre de Kosovo, Albin Kurti, pactin l’aplicació del pla europeu de normalització de relacions i aplanin el camí per a sengles integracions dels dos estats balcànics dins de la UE. L’alt representant comunitari de Política Exterior, Josep Borrell, es reunirà bilateralment amb els dos líders per preparar una trobada posterior entre tots tres, en què intentaran avançar cap al reconeixement serbi de la independència dels kosovars i posar fi als conflictes fronterers i administratius que han escalat en els darrers mesos.

L’enviat dels EUA per als Balcans Occidentals, Gabriel Escobar, va mostrar ahir el suport nord-americà a la iniciativa europea, com a “gran oportunitat” per pacificar un dels reductes de tensió que persisteixen de les guerres dels anys 90, en declaracions recollides per EFE. El pla europeu contempla que Belgrad i Pristina reconeguin fronteres, el dret dels ciutadans a travessar-les, i que Sèrbia permeti l’accés de missions internacionals a Kosovo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia