Societat

Rebaixen de divuit a onze els anys de presó la condemna a dos homes per violació

L’Audiència de Tarragona estima el recurs de la defensa d’aplicar la nova llei més favorable i en la forquilla més baixa Redacció

Nova reducció de pena a la baixa per l’aplicació de la Llei Només sí és sí. La Secció Segona de l’Audiència de Tarragona ha estimat el recurs presentat per la defensa de dos homes, que havien estat condemnats a divuit anys de presó cadascun per violació i cooperació necessària per a agressió sexual, i els ha rebaixat la pena final fins a onze anys. L’executòria dictada pels magistrats aplica les penes previstes en la nova llei, que són més favorables als condemnats i les ha revisat situant-les en la forquilla més baixa. Al·lega per aprovar la reducció de la pena que en la comissió dels fets “no s’aprecia una violència excessiva”. Tots dos van ser condemnats originalment, en una sentència de febrer de 2022, a dotze anys de presó, per violació, i sis anys més per cooperació necessària per a agressió sexual l’agost de 2020.

La revisió de penes de l’Audiència de Tarragona amb l’aplicació de la nova llei del “només sí és sí” és una de les quantitativament més importants acordades pels òrgans judicials durant els últims mesos. L’executòria feta pública accepta l’argument del “canvi del marc punitiu” que s’ha produït amb l’aplicació de la llei recentment aprovada. Les penes per violació, que eren anteriorment entre dotze i quinze anys segons el codi penal, passen a una forquilla de set a quinze. Les de cooperació per a agressió sexual es rebaixen dels entre sis i dotze anys als entre quatre i dotze.

En aquest cas, dels dotze anys per violació es passa als set. Els sis per cooperació necessària per a agressió sexual es converteixen en quatre.

Els fets pels quals van ser condemnats els dos homes van tenir lloc el 17 d’agost de 2020 en les proximitats de la discoteca City Hall de Salou. De matinada, van trobar un grup de persones, entre els quals, es trobava la víctima. Ella i un dels condemnats es van apartar i van començar a intimar fins que l’home la va violar bruscament. L’altre acusat va aparèixer poc després i es va afegir a l’agressió sexual de comú acord amb l’altre.

La sentència conclou que la víctima no va poder oposar “suficient resistència davant la conducta d’ambdós acusats, al trobar-se durant tot el temps acorralada, amb els braços immobilitzats, el que va provocar que es bloquegés, entrant en un estat de xoc”. Va patir diverses lesions -principalment al coll, al braç, les cervicals i l’àrea genital- que van trigar vuit dies a curar-se. I com a conseqüència dels fets, va haver de fer front a un trastorn per estrès posttraumàtic que va alterar greument la seva vida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia