Administracions

La crònica

L’alcalde del referèndum

L’exalcalde de Palamós Josep Ferrer i Figueres va morir el 6 de març passat. Tenia vuitanta-dos anys. Va ser alcalde entre els anys 1986 i 1996. Ferrer va aconseguir una històrica majoria absoluta d’onze regidors de disset que no ha estat encara superada. Ahir el ple va decidir atorgar-li a títol pòstum l’Escut de Solapa d’Or, la màxima distinció. Els regidors ho van aprovar per unanimitat. No hi va haver cap però. El més rellevant és que la distinció no li la van donar només per la seva gestió en uns temps on gairebé tot estava per fer. Molts dels grans equipaments que es van impulsar es van tirar endavant en els seus mandats, com el teatre municipal, l’hospital de Palamós i el pavelló poliesportiu, entre altres, i van ser clau per assentar les bases del desenvolupament futur del municipi. El gran argument va ser que Josep Ferrer va liderar la celebració d’un referèndum històric que va ser clau per poder preservar el paratge de Castell de l’especulació urbanística. Un referèndum amb el qual va desafiar poders econòmics i poders polítics, entre els quals el del seu mateix partit.

L’alcalde, Lluís Puig (ERC), va explicar que la concessió de la distinció no es fa per temes que “poden ser habituals” en la gestió d’un alcalde, sinó per haver estat “l’artífex del referèndum de Castell que va permetre salvar-lo amb un fet transcendental”. El portaveu de Junts per Palamós, Raimon Trujillo, va voler deixar clar que moltes de les accions de Ferrer les va fer “actuant amb independència dels partits polítics”, fet que “li va generar animadversió del partit del qual formava part –en aquell moment CDC–”. Els portaveus del PSC i la CUP també van defensar la necessitat de fer-li aquest reconeixement. La concessió de l’Escut de Solapa d’Or es farà aviat en un acte institucional amb la família a la sala noble de l’ajuntament.

El ple també es va fer ressò del debat que hi ha a diversos ajuntaments sobre la necessitat de replantejar la cita prèvia a l’administració. I es va fer amb una moció presentada per Junts que, segons va dir el seu portaveu, Raimon Trujillo, volia generar debat. La moció, que demanava que la cita prèvia no fos obligatòria, no es va aprovar. La primer tinent d’alcalde, Maria Puig, va explicar que s’estaven aplicant millores. Precisament, la síndica de Palamós, Fina Camós, també s’ha posicionat com altres síndics reclamant la necessitat de millorar l’atenció per cita prèvia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona