Societat

gastronomia

La D.O. Cava tanca un 2022 de rècord: quasi 250 milions d’ampolles venudes

El president de la D.O. Cava, Javier Pagés, diu que “deu ser una broma” que entre Clàssic Penedès i Corpinnat estiguin negociant per crear una nova D.O. d’escumosos a Catalunya

Els escumosos de la D.O. Cava no paren de créixer i es pot dir que el sector està realment content. El president de la D.O. Cava, Javier Pagés, ha explicat avui en el decurs d’un dinar que el 2022 s’ha tancat amb un rècord de vendes de 249 milions d’ampolles, una significativa pujada del 4,58 per cent. Per Nadal les previsions era que es tanqués l’any amb un 3% d’augment de les vendes però com s’ha vist, les previsions es van quedar curtes. També la facturació en el 2022 va ser de rècord: 2.192 milions d’euros, un 15% més.

Segons Pagés, al mercat interior les vendes han pujat un 23,5%, fins als 77 milions d’ampolles. Aquesta xifra ja deixa clar que el principal mercat d’aquest producte és l’internacional. En aquest sentit, la D.O. Cava es ven especialment a Alemanya, els Estats Units, Bèlgica i el Regne Unit i, segons ha dit Pagés aquest migdia, ha crescut especialment les vendes a Suècia i al Japó.

L’èxit de l’aposta de la D.O. Cava per l’ecologia, la sostenibilitat i els productes de més valor afegit amb llargues criances dona proves “d’uns creixements sense precedents”, ha dit Pagés, que ha recordat que la categoria Guarda Superior “és 100% ecològica”.

Pagés també ha subratllat que el cava és l’únic escumós que ha crescut en volum el canal d’alimentació a l’Estat.

Una nova D.O?

Pagès ha estat durament crític vers les negociacions represes entre Clàssic Penedès i Corpinnat per crear una nova DO d’escumosos. El president de la DO Cava ha evitat contestar si el Consell Regulador impugnaria aquesta nova Denominació d’Origen si s’acaba materialitzant, ja que ha assegurat que no ha tingut oficialment constància d’aquestes converses, i que tot allò que coneix al respecte durant els darrers anys prové de la premsa.

Així i tot, ha considerat que “deu ser broma” la voluntat de posar en marxa una nova DO “que faria el mateix producte, amb el mateix mètode i dins un mateix territori gairebé igual que la DO Cava”. “No ho entenc, és un projecte que no pot ser perquè suposaria carregar-se la marca Cava, que elabora el 70% del vi català, i això no entra al cap de ningú”, ha dit. I ha assegurat que la nova DO “només podria tirar endavant amb un decret llei de la Unió Europea” i ha recalcat que això és “inviable”. “Crec que plantejar la nova Denominació d’Origen és parlar per parlar, més que no pas una intenció seriosa”, ha assegurat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia