Societat

societat

Més de 60 multes pel nou límit de velocitat a l’AP-7

El Servei Català de Trànsit no descarta que la reducció de velocitat a les vies ràpides pugui arribar als 80 km/h

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha sancionat 61 vehicles en les primeres hores de funcionament del nou límit de velocitat de 100 quilòmetres hora al tram de l’AP-7 entre Martorell i Gelida. “Ahir es van fer uns 2.300 controls a la zona i es van multar 56 vehicles petits i 5 camions”, ha precisat el director del SCT, Ramon Lamiel, a Rac1, que ha destacat que “el 97% dels vehicles van respectar la velocitat i els camions també van acatar la mesura de circular per la dreta”, el que significa que “es va per bon camí”. En declaracions a la ràdio recollides per l’ACN, Lamiel ha avançat que no descarta que la velocitat a les autopistes pugui arribar als 80 km/h en un futur “si les mesures no funcionen i en casos d’alta densitat de vehicles”.

El nou topall de velocitat forma part del pla dissenyat pel Servei Català de Trànsit per reduir la sinistralitat i l’impacte de les retencions a l’AP-7, via que ha incrementat un 26% el volum de vehicles des de la seva gratuïtat. Els matins de dissabte i les tardes de divendres i diumenge, els vehicles no podran superar els 100 Km/h de velocitat de circulació al tram de l’autopista entre Martorell i Gelida. “Hem triat aquest tram perquè és un dels més conflictius”, ha explicat el director del SCT. La mesura forma part del paquet d’accions per reduir la sinistralitat a la via que es desplegarà entre el 2023 i 2025 amb una inversió de 14,3 milions. També es preveu utilitzar drons per controlar els punts més conflictius i instal·lar nous radars a l’autopista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia