Medi ambient

MEDI AMBIENT

Fan un documental i una exposició pels 25 anys de lluita de ’No a la MAT Selva’

L’estrena del documental de Neus Pagès i Adrià Expòsit serà el 5 de maig i l’exposició ’Voler fins a poder’ es podrà veure del 4 al 19 de novembre, per la Festa de la Ratafia de Santa Coloma

La Plataforma ’No a la MAT Selva’ ha produït un documental i prepara una exposició retrospectiva sota el nom de “Voler fins a poder” per explicar els vint-i-cinc anys de lluita constant, proactiva i transversal. El documental s’estrenarà el dia 5 de maig i l’exposició es podrà veure del 4 al 19 de novembre, per la Festa de la Ratafia .

El documental que està realitzat per la Neus Pagès i l’Adrià Expòsit i produït per la mateixa Plataforma, mostrarà la manera de fer d’aquesta agrupació de persones i tot allò que ha anat passant durant tots aquests 25 anys. “No és un documental que sigui una concatenació de fets si no que sobretot volem parlar del com ha estat la lluita, de l’estratègia, de la manera de fer propositiva i transversal de la Plataforma”, manifesta Joan Canal, membre de ’No a la MAT Selva’.

En el documental s’hi veuran testimonis de persones, mobilitzacions, activitats reivindicatives, propostes d’alternatives… i també la feina persistent de la Plataforma: com interlocuta amb la política sense fer política, com s’arriba fins al Congrés dels Diputats, al Parlament i a la Generalitat.

D’entre els testimonis n’hi ha de veïns directament afectats pel projecte i de tècnics especialistes que han estat implicats en les diferents propostes d’alternatives -els enginyers Pep Puig i Bàrbara da Silva, o l’ambientòleg Ander Achotegui-. També apareixen diferents membres de la Plataforma que expliquen en primera persona com ha estat la feina feta durant aquests 25 anys.

“Volem que totes les persones vinculades s’hi sentin representades, surtin o no en les imatges, perquè és un homenatge per a totes elles”, afegira Joan Canal .

Des del principi

En els trenta-cinc minuts que dura el documental es poden veure imatges històriques, algunes d’elles inèdites, les primeres mobilitzacions (1998), reunions amb el govern de la Generalitat (2014), assemblees (2013) i d’altres activitats.“No volem que sigui -diu Canal- una peça anecdòtica , volem que sigui una feina que es pugui fer servir més enllà d’ explicar el què hem fet, i sobretot que serveixi per divulgar el com ho hem fet, per mostrar una determinada manera de treballar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT