Societat

Castell de 9 també a Valls

La Diada dels Pagesos es converteix en l’escenari del tercer castell de 9 vist enguany, en aquest cas el 4 de 9 amb folre, completat per la Colla Vella

Valls va ser l’escenari dissabte de la jornada castellera destacada del cap de setmana, amb la Diada dels Pagesos, en honor de Sant Isidre, que ja feia preveure que podria regalar-nos el tercer castell de 9 de la temporada. I així va ser.

La Colla Vella va començar l’actuació amb un nou 4 de 8 amb el pilar, el segon que completa aquest 2023 i, en segona ronda, va atacar el seu primer castell de 9 d’enguany i va apostar per un que encara no s’havia vist: el 4 de 9 amb folre. La construcció va pujar un xic moguda, amb els nervis tradicionals de les estrenes, i després de l’aleta es va tancar excessivament per dalt, però l’experiència dels rosats va fer que el poguessin descarregar sense patir gaire. Per tancar les rondes, es va decantar pel 2 de 8 amb folre, que ja havia estrenat la setmana passada a Lleida.

En ronda de pilars, la Colla Vella va fer un pas més i va decidir llançar a plaça el seu primer pilar de 7 amb folre de la temporada, que va demostrar que els rosats fa dies que hi treballen i el tenen apamat. Per tant, no va perillar en cap moment.

Els vallencs estaven acompanyats pels Xiquets de Tarragona, els Xiquets de Reus i els Castellers de Lleida. Els de Reus van començar la seva actuació amb un nou 4 de 8 i, en segona ronda, van ensopegar amb la seva estrena del dia: el 2 de 8 amb folre, que van deixar en carregat. El dos va pujar un xic lent però força segur fins a la carregada, però aleshores es va complicar i va caure quan era tot a dalt. La caiguda va obligar a aturar una estona la diada, però els de Reus es van refer en tercera ronda amb el 4 de 7 amb el pilar.

Per la seva banda, els Xiquets de Tarragona van sortir de Valls amb gairebé tots els objectius complerts, ja que la seva intenció era revalidar els castells bàsics de 8, però també es van endur alguns deures pendents. Els tarragonins van començar amb el 4 de 8 i, seguidament, van completar el 3 de 8. En tercera ronda, van fer un intent desmuntat de 9 de 7. Després van decidir aparcar aquest castell i tancar les rondes amb el 5 de 7. Finalment, els Castellers de Lleida van continuar consolidant la gamma alta dels castells de 7 amb el 4 de 7 amb l’agulla, el 5 de 7 i el 3 de 7 amb l’agulla.

Més castells de 8

També dissabte a la tarda, els Minyons de Terrassa es van desplaçar a la diada del 25è aniversari dels Castellers de Badalona, on, quan falta una setmana per a l’actuació de Patrimoni dels de Terrassa, en què podrien fer un pas més, van continuar consolidant els castells de 8 amb el 3 i el 4 de 8 i l’estrena del 2 de 7.

També hi va haver castells a la Barceloneta, a càrrec de la Colla Joves Xiquets de Valls i els Castellers de Barcelona. Els vallencs van completar el 5 de 7, el 3 de 8 i el 4 de 8, i els barcelonins, el 4 de 7 amb l’agulla, el 4 de 8 i el 3 de 7. Finalment, entre altres actuacions, el 26è aniversari dels Castellers de la Vila de Gràcia va veure la seva primera torre de 7, a banda del 4 de 8 i el 7 de 7. Els Capgrossos de Mataró van signar el 3 de 8, el 2 de 7 i el 4 de 8. La Colla Jove Xiquets de Tarragona, el 4 de 8, el 3 de 8 i el 2 de 7, i els Nens del Vendrell, el 5 de 7, el 4 de 7 amb l’agulla i el 4 de 7.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES