Societat

Arriba l'elefanta Yoyo, que acompanyarà Susi al Zoo

Yoyo és una femella d'elefant africà de 39 anys i unes 3,5 tones de pes que prové del parc d'Aqualeón deTarragona

Susi, l'elefanta del Zoo de Barcelona que vivia sola des de feia un any, ja té companya nova. Es diu Yoyo i va arribar ahir a les noves instal·lacions que s'han reformat per poder acollir els dos animals amb més comoditat. Yoyo és una femella d'elefant africà de 39 anys i unes 3,5 tones de pes que prové del parc d'Aqualeón deTarragona.

El trasllat s'ha dut a terme gràcies a l'acord entre els responsables d'Aqualeón (grup Aspro-Ocio) i el Zoo de Barcelona perquè era la millor opció per a tots dos animals. Els responsables i els veterinaris de les dues instal·lacions, així com els responsables de l'Associació Europea de Zoos i Aquaris, han apostat pel trasllat, malgrat l'edat avançada de Yoyo, ja que els elefants són animals gregaris i és aconsellable que tinguin companyia, socialitzin i mantinguin l'estructura social de matriarcat característica d'aquesta espècie. D'ençà de la mort de l'elefanta del Zoo, la salut de Susi s'havia deteriorat força.

L'espai que acollirà les elefantes s'ha doblat. S'ha passat dels 1.000 m2 als 2.000 m2, s'hi ha canviat el substrat i s'hi han introduït elements que modifiquen l'orografia i fan l'espai més atractiu per als animals. Es tracta d'una modificació provisional. L'hàbitat definitiu per als elefants recrearà la sabana, i tindrà uns 10.000 m2. Forma part de la remodelació integral de la Ciutadella que té pendent l'Ajuntament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.