Societat

Inundacions al Maresme, la Selva i el Vallès Oriental

Els forts aiguats descarreguen en poca estona més de 60 litres per metre quadrat

La NII està tallada en ambdós sentits per culpa de les tempestes

Protecció Civil manté activat el Pla Inuncat

Les tempestes han colpejat amb força aquest divendres a la tarda diverses localitats de la Selva, el Maresme i Vallès oriental.

Segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya, les precipitacions més importants s'han registrat a Breda, amb 70 litres per metre quadrat, a la Batllòria-Sant Celoni (65 litres), Santa Susanna (62 litres), Malgrat de Mar (59 litres) i Pineda de Mar (56 litres).

Els aiguats han descarregat en poca estona i han causat força complicacions. Segons els Bombers, s'han rebut uns 35 avisos repartits per aquestes mateixes poblacions per inundacions de baixos, carrers inundats, embornals que no engolien, arbres caiguts i vehicles aturats per culpa de l'aigua.

El Servei Català de Trànsit ha informat que la N-II es troba tallada en ambdós sentits per culpa de la pluja entre els quilòmetres 667 i 677, de Calella fins a Palafolls (Maresme). Els vehicles són desviats per la C-32.

Xàfecs fins la matinada

Segons el Servei meteorològic de Catalunya continuarà plovent i les precipitacions seran en forma de xàfec dispers, i localment aniran acompanyades de tempesta a les comarques del Maresme, Selva i Vallès Oriental fins a les 02:00 hores de la propera matinada.

Per aquest motiu la Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat manté activada la fase d'alerta del Pla Especial per Inundacions a Catalunya (Inuncat).

D'altra banda, es manté la previsió de l'estat de la mar, que indicava que durant tot el dia d'avui i la matinada de demà hi haurà mar de fons de nord, amb onades superiors a 1,25 metres d'alçada que poden afectar la zona costanera de l'Alt i el Baix Empordà.

Demà dissabte 25 de setembre s'espera una situació similar a l'Alt i al Baix Empordà i les onades poden arribar als 2,5 metres d'alçada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.