Societat

Front comú de les barraques contra els atacs

La comissió de la Copa es defensa dels corrents d'opinió que la volen criminalitzar

Demanen reflexió a les famílies

En vista dels diversos atacs que durant aquestes Fires de Sant Narcís han rebut les barraques de la Copa, les 23 entitats que aquest any tenen barraca van fer pública ahir una carta en què fan pinya per defensar-se i exposar els seus arguments. En primer lloc, denuncien “la imatge promoguda per part de possibles corrents d'opinió” que intenten criminalitzar-los i “volen defensar un canvi de model que en cap moment han presentat”, arran de les crítiques fetes des de determinats àmbits a un model que consideren que fomenta el consum d'alcohol i la venda de begudes prohibides a menors.

Les associacions, entre les quals n'hi ha d'esportives, d'escoltes, de polítiques, d'estudiants o de veïns, lamenten que se'ls associï amb una imatge negativa, i recorden que durant tot l'any treballen “amb esforç i dedicació en el benefici comú de la societat”, i que les barraques són una manera de finançar-se i donar-se a conèixer. Per això, creuen que l'alarma social que s'ha produït ha sigut “injustificada” i, pel que fa a les dues barraques que es van clausurar i multar per vendre alcohol a menors, va ser “una errada” que diferents col·lectius han volgut aprofitar. En aquest sentit, afirmen que el fet que només se n'hagin donat dos casos “és una prova de l'èxit” i que demostra que “enguany ens hem esforçat més que mai per complir amb el reglament”.

Tot i això, asseguren que les entitats obriran un procés de reflexió arran dels dos casos detectats, però demanen també “a les famílies i a la societat gironina en general que també el faci”, ja que critiquen que durant Fires “sembla que la responsabilitat dels menors recau exclusivament sobre l'espai de la Copa, cosa força incomprensible”. Finalment, han donat suport a les dues barraques sancionades i destaquen que precisament es tracta de dues entitats relacionades amb el foment i la pràctica de l'esport. La carta acaba amb un agraïment al suport que han rebut aquests dies, i recordant que malgrat l'assistència de desenes de milers de persones a aquest esdeveniment i els anys que fa que funciona, “no hi ha hagut grans problemes de violència i s'han fet en un marc de convivència exemplar”.

LA XIFRA

23
entitats
que tenen barraca a la Copa aquest any han signat la carta per defensar-se contra els atacs


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.