Societat

seguretat

La Creu Roja atén el triple de menors durant les Fires

S'han fet 31 actuacions mèdiques adreçades a joves, la meitat per consum d'alcohol

Els atesos, cada cop més joves

Les dades definitives de les Fires de Girona evidencien que la Creu Roja ha acabat atenent el triple de menors que l'any passat. La regidora de Seguretat, Maria Àngels Freixenet, va explicar ahir en el balanç de les Fires que l'entitat ha atès 31 joves menors de 18 anys, mentre que l'any passat en va atendre només 11. Freixenet va admetre que la percepció policial és que “cada cop hi ha més noies a les barraques i que els adolescents presents són cada cop més joves”. Freixenet admet que l'equip de govern “està preocupat” per aquestes situacions, per bé que defensa que “són pocs casos si tenim en compte que per la Devesa i la Copa hi han passat unes 125.000 persones”. Això sí, de les atencions de menors, 18 van ser al sector de Fires i 13 a la resta de la ciutat.

En el global de Fires, la Creu Roja ha atès a 144 persones, dels quals 16 van acabar a l'hospital Josep Trueta i 56 dels atesos va ser per consum d'alcohol. L'actuació policial també va servir per aixecar 133 actes per possessió o consum de drogues a la via pública i 16 per possessió d'armes. Els municipals van aixecar 25 actes més per venda il·legal. La grua ha treballat molt aquests dies i s'ha endut 387 cotxes.

LA XIFRA

125.000
persones
es calcula que han passat en aquests 11 dies de Fires pels espais de la Copa i de les atraccions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.