Salut

TERRASSA

El CST tindrà una facultat d'infermeria el proper curs

conveni El nou projecte docent es durà a terme gràcies a l'acord firmat ahir amb l'Escola Universitària de la Creu Roja Torrebonica El proper any es començarà a ocupar la finca adquirida l'estiu passat per impartir-hi classes

El Consorci Sanitari de Terrassa (CST) tindrà el curs 2011/2012 una facultat d'infermeria, on s'impartiran noves titulacions. Aquesta és una de les conseqüències de l'acord marc de col·laboració que van firmar ahir la presidenta del CST, Núria Paniello, i el president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Marquès. Es tracta del primer pas del projecte universitari conjunt.

El CST aportarà la seva capacitat docent de postgrau i de pregrau amb 423 alumnes, els onze docents propis i els seus espais. L'Escola Universitària de la Creu Roja, que està adscrita a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), posarà la seva tradició, ja que des de 1991 imparteixen a l'hospital de Sant Llàtzer infermeria, teràpia ocupacional i màsters i postgraus com el d'infermeria quirúrgica i emergències i cures intensives. “Som complementaris, no hem de substituir-nos”, va defensar el director-gerent del CST, Pere Vallribera.

Fins al maig, les dues entitats prepararan el projecte tècnic, que definirà quins espais s'utilitzaran, quins mètodes docents i noves titulacions s'impartiran i, fins i tot, el nom de la nova escola universitària. Aleshores, se signarà un altre acord, en què el CST i la Creu Roja crearan una entitat mixta paritària amb personalitat jurídica pròpia per desenvolupar la unitat docent universitària.

Amb el calendari a la mà, la facultat d'infermeria del CST i de la Creu Roja podrà començar a impartir classes el proper curs, que començarà el setembre. La facultat de medicina, però, no començarà a funcionar fins al curs 2012/2013.

Paniello va recordar que l'acord signat ahir és fruit de dos anys de treballs, que tenien com a objectiu que el CST fos una unitat docent de la mà de la UAB. A final del primer trimestre de l'any passat, es va signar l'acord entre la universitat i el consorci i, a l'estiu, es va adquirir Torrebonica. “Hem fet la feina que calia perquè el projecte agafi velocitat”, va assenyalar Paniello, que espera que de Bolonya faci que vagi “més ràpid”. Per la seva banda, Marquès va subratllar que participar en un projecte que s'integra en el consorci i sota l'emparament de la UAB és com guanyar la “loteria” i va destacar l'aposta de l'Ajuntament per a la ciència i la recerca.

L'aval de la UAB

Vallribera va destacar que a l'acte d'ahir la UAB va avalar el projecte del CST. Si més no, la vicerectora de Relacions Institucionals i Comunicació de la UAB, Maria José Recoder, va indicar que pot ser un dels “pols de les ciències de la salut més importants”, del sud d'Europa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona