Societat

l'article

L'art de la velocitat i la llum

2011 Lumens és una agosarada mostra d'intervencions lumíniques

No deixa de ser curiós el ritme amb què vivim aquests darrers dies a Valls; un ritme àgil, animat, actiu, enèrgic, dinàmic. Tots anem buscant, tots volem arribar, tots pensem a fer. Són els actes, els espectacles, les exposicions... allò que ens llença a fer carrer, a recórrer la ciutat, a veure-ho i gaudir de tot. Això és velocitat.

En aquesta carrera d'impossibles, la població se'ns vesteix de gala amb lluminàries i candeles que ens acompanyen indicant-nos el trajecte a recórrer, les distàncies a superar, els objectius a assolir. Això és llum.

Velocitat i llum, dues realitats que ens remeten a 2011 Lumens, una agosarada mostra d'intervencions lumíniques en deu espais de la ciutat en un recorregut pautat amb aquest agent físic com a protagonista.

I per què velocitat? I per què llum? L'itinerari que es va fer durant l'obertura de la mostra va servir per poder comprovar aquesta interessant paradoxa: l'obscuritat ens condueix a trobar esclats de llum, punts d'escalfor enmig la fosca negror amb la idea de sumar vanguardia i tradició, llum i fe, art i candela. Tot succeint a gran velocitat.

De fet, però, allò necessari per poder gaudir d'aquestes intervencions és calma i foscor: calma per poder processionar entre carrers i places i sorprendre'ns constantment amb jocs d'ombres, inquietants reflexos o clarificadors missatges; foscor per arribar a copsar tot el que suposa el pas temps, la força del foc o la serenor de l'aigua. Tot plegat una bona contradicció!

Impossible quedar indiferents davant les peces exposades: pensareu, somiareu, recordareu, imaginareu, desitjareu... tot alhora o per fases, en silenci o enmig de la remor ciutadana, però amb el convenciment que la manera com veiem, mirem i percebem la població té avui quelcom més de claror dins la foscor on ara som immersos.

Gràcies, Jordi, gràcies, Cèlia, gràcies per aquest passeig inusual que ens porta a tots la llum i l'art al carrer i que demostra, una vegada més, el valuós treball que fa aquell Museu de Valls tan poc reconegut ubicat al segon pis de la nostra Casa de Cultura. Salut i Decennals!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Regne Unit

Cinc migrants moren en l’intent de creuar el canal de la Mànega

Barcelona
GIRONA

El Servei Municipal d’Esports ofereix 228 places en 23 cursos aquest estiu

GIRONA
societat

Multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer

Sabadell
Societat

Estudiarà si cal reforç puntual dels mossos

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona