Societat

Cursos sobre racisme i xenofòbia per a policies locals

Els agents formats passaran a integrar-se en la xarxa de treball de prevenció i intervenció contra aquest fenòmens

Un total de 90 policies locals del País Valencià s'han inscrit en el curs per obtindre la diplomatura d'especialització en racisme i xenofòbia. Els agents formats passaran a integrar-se en la xarxa de treball de prevenció i d'intervenció contra el racisme i la xenofòbia, coordinada i supervisada per la Unitat Antidiscriminació (UA) del Centre d'Investigació de Seguretat i Emergències.

“Volem formar agents especialitzats, experts en la matèria que, amb professionalitat i capacitació suficients, actuen de manera ràpida i eficaç davant qualsevol situació d'índole racista o xenòfoba”, explica Sonia Vega, directora general de Seguretat i Protecció Ciutadana.

La UA és un òrgan tècnic multidisciplinari per a coordinar l'acció conjunta de les policies locals en aquesta matèria i elaborar protocols d'actuació i una memòria anual. “La UA representa un fòrum per a la detecció primerenca de punts dèbils i decisió de possibles accions de millora”, apunta Vega.

El curs tindrà lloc simultàniament a Xest, Onda i Torrevella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.