Societat

El cap de setmana acaba amb un mort a les carreteres

L'accident mortal va tenir lloc el divendres, sobre les cinc de la tarda, a Tossa de Mar, i hi va morir un ciclista

Nou persones més han resultat ferides en diversos accidents

Entre les tres de la tarda de divendres 19 d'agost i les vuit del vespre de diumenge 21 hi ha hagut un mort en accident de trànsit a les carreteres catalanes. Es tracta d'un ciclista dels Països Baixos, Venix M., de 53 anys, que es va veure involucrat en un sinistre que va tenir lloc divendres, cap a les cinc de la tarda, a la carretera GI-682, en terme municipal de Tossa de Mar (Selva).

D'altra banda, aquest diumenge, cap a dos quarts de sis de la tarda, hi ha hagut un accident múltiple amb cinc vehicles implicats a l'AP-7 a l'altura de Maçanet de la Selva. Una persona ha resultat ferida crítica i ha estat evacuada amb l'helicòpter medicalitzat del Sistema d'Emergències Mèdiques a l'hospital Josep Trueta de Girona. En el mateix sinistre una altra persona ha resultat ferida lleu i ha estat traslladada pel SEM a l'hospital Santa Caterina.

El Servei Català del Trànsit explica que aquest accident ha tingut lloc a conseqüència d'una topada anterior entre un tràiler i un turisme tot terreny en el mateix punt de l'autopista. En la incidència han actuat deu dotacions dels Mossos d'Esquadra i quatre vehicles de Bombers.

L'accident ha obligat a tallar durant més d'una hora els tres carrils del tronc central de l'autopista en sentit nord i ha provocat dos quilòmetres i mig de retencions. També hi ha hagut un quilòmetre de retenció en sentit sud per l'efecte badoc.

Amb tot, els vehicles han pogut circular en tot moment per dos carrils laterals que hi ha en aquest tram de l'AP-7 en sentit nord. Deu minuts abans de les set de la tarda s'ha pogut obrir un carril i n'han quedat dos de tallats. A dos quarts de nou dels vespre es mantenia encara aquesta situació, tot i que la incidència ja no provocava retencions.

Un ferit greu

D'altra banda, aquest diumenge al matí hi ha hagut un accident a la C-35 a Gualba (Vallès Oriental) que ha provocat un ferit greu traslladat pel SEM a l'hospital de Granollers. Tres persones més han resultat ferides lleus. Hi han actuat dotacions dels Mossos d'Esquadra i tres vehicles de Bombers.

Finalment, aquest dissabte un motorista ha resultat ferit molt greu a la C-462 a Olius (Solsonès). El sinistre va tenir lloc poc abans de les cinc de la tarda. La moto del ferit i un cotxe van xocar frontalment. La víctima va ser traslladada amb l'helicòpter del SEM a l'hospital de Sant Pau de Barcelona. En el sinistre dues persones més van resultar ferides lleus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.