Societat

barcelonès

El ‘Nautilus' de Valladolid, el millor decorat a Sants

El guarniment de la plaça de la Farga, que representa un aeroport, va obtenir el segon premi del concurs de carrers

Els dos espais celebren els 30 anys ininterromputs de participació

El Nautilus construït amb fusta i cartró pels veïns del carrer Valladolid es va endur el premi al millor guarniment del concurs de carrers de la festa major de Sants. Era previsible: dels 14 trams decorats, aquest és probablement el més vistós. Especialment la portada, que reprodueix la proa del mític submarí imaginat per Jules Verne no només per fora, sinó també per dins. En la reconstrucció interior no hi falta cap detall, ni els llibres que devia llegir el capità Nemo. El premi constitueix una manera immillorable de celebrar els 30 anys ininterromputs que aquest any fa que els veïns d'aquest carrer el guarneixen per festes. Tres dècades i tres primers llocs: el del 1998, amb una ambientació medieval; el del 2006, inspirant-se en l'univers de Les tres bessones, i el d'ara.

La plaça de la Farga és un altre dels tres espais que fan 30 anys de participació en el concurs, i els seus veïns també hi van sumar motius de celebració: van ser segons amb la seva recreació d'un aeroport, amb avió i tot. Premis per mar i per aire. I el tercer lloc va ser per a Alcolea de Baix, transformat en una mena de laboratori on caben des d'Einstein fins a insectes gegants o una tortuga ninja. Els membres de la comissió de festes del carrer van pujar a recollir el guardó disfressats de científics i amb un ninot que volia ser una caricatura d'Eduard Punset amb ales d'àngel. “Gràcies, sant Punset!”, clamaven, i esgrimien pancartes en què reclamaven que fos el pregoner. Potser l'any vinent.

Ja ho veuen, tot és molt relaxat, a Sants. El tercer dels carrers que celebren el 30è aniversari és Finlàndia, i es va haver de conformar amb el 5è lloc, sense que se sentís cap lament. I tampoc no es van sentir xiulets quan va intervenir el regidor del districte, Jordi Martí; no com a Gràcia, on cap autoritat no s'escapa de l'escridassada. Sants, sense la tensió de la massificació i d'estar al punt de mira de tothom ni la necessitat de convertir cada acte en un clam contra les destrosses als guarniments –aquí, més modestos– és una versió més familiar de Gràcia. Un detall: els segons, vestits d'hostesses i de pilots, fent als mariners del Nautilus el passadís dels campions. I esquitxant-los amb cava.

LA XIFRA

14
espais,
un més que l'any passat, han estat guarnits aquest any pels veïns per la festa major de Sants


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres del passeig de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró