Societat

L' Aglo del centre torna a firmar amb Veolia per 12 anys

Perpinyà i tres municipis veïns signent un nou contracte per la distribució de l'aigua

Aquest passat dimarts 20 de desembre, el director general de Veolia Eau i Jean-Paul Alduy van signar uns nous contractes de delegació de serveis públics pel proveïment i el tractament de la xarxa de distribució d'aigua per Perpinyà, Bompàs, Cànoes i El Soler . El contracte tindrà una durada de12 anys.

La gestió de l'aigua és de la competència de l' Aglo pel que fa els municipis adherits. Segons explica en un comunicat, l'Aglo va estudiar des de l'any 2010 les «millors condicions en termes de preu i qualitat del servei» per la distribució d'aigua potable. Com que la delegació a una empresa privada «va semblar potencialment més eficaç que un retorn a una regidoria pública», la comunitat d' aglomeració va llençar una subhasta pública que va acabar amb el contracte amb Veolia Eau, segons una deliberació del passat 20 d'octubre.

Segons les dues parts, es destaquen uns nous avantatges com la baixa del preu de l'aigua pels primers 60 m2 dels usuaris (facturats 33% del preu dels litres següents), la posada en marxa d'uns tele-comptadors d'aquí 2015 i la millora del rendiment de la xarxa amb l'objectiu de 85%. Veolia indica també que promou un programa de desenvolupament sostenible a favor del l'ajuda al països del Sud, a l'ajuda social i a la protecció del medi ambient del 2% de la seva facturació. Uns 140.000 usuaris són concernits per aquest contracte amb l'Aglo.

Aquest acord s'ha signat en un moment on moltes ciutats franceses, sobretot des dels anys 2000, han decidit tornar a l'explotació directe municipal de regidoria com és el cas de Paris i Lió, per també de Grenoble i la seva Aglo, de Castres, Rouen, Annonay, Dignes, Cherbourg, del sindicat intercomunal Durance-Lubéron, etc,. El principal motiu ha estat la baixada dels preus de l'aigua i del seu tractament pels usuaris. L'Estat francès és un dels països del món que ocupa més el sector privat en la gestió de l'aigua (uns 70%). Tres empreses dominen el mercat estatal, Suez-Ondeo (ex-Générale des eaux), Veolia (ex-Lyonnaise des eaux, ex-Vivendi) et la SAUR.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.