Societat

Municipal

ordenança de les terrasses

L'oposició força Colau a fer un ple sobre les terrasses

CiU, C's i el PP fan front comú i reclamen al govern de Barcelona que impulsi de seguida la modificació de la controvertida ordenança

Critiquen la seva “inacció” i li reclamen que prengui decisions amb diàleg

La política local barcelonina comença a posar-se a to amb vista al nou curs que comença. Ho van demostrar ahir CiU, Ciutadans i el PP, que han fet front comú i han forçat la celebració d'un ple extraordinari sobre la controvertida ordenança de terrasses. Reclamen al govern d'Ada Colau que impulsi “de manera immediata” la modificació de la normativa i posen el focus en els articles relatius a les distàncies mínimes que han de respectar les terrasses respecte al mobiliari urbà i els edificis. Un aspecte que ha estat motiu de conflicte entre els restauradors i el govern local perquè pot suposar la desaparició o reducció de moltes terrasses .

CiU va aprovar l'ordenança l'any 2013 –amb el suport del PP– i no és el primer cop que els grups municipals posen sobre la taula la necessitat de revisar-la. La qüestió, de fet, ja es va tractar en un ple extraordinari celebrat el juliol del 2015. “Es va fer per parlar, en el fons, de la mateixa necessitat d'impulsar accions de govern i res ha canviat”, va criticar el líder del PP, Alberto Fernández Díaz, que va comparèixer amb els presidents dels grups municipals de CiU i C's, Xavier Trias i Carina Mejías. Tots tres es van mostrar molt crítics amb el govern, al qual van retreure la seva “inacció”. “Es passen el dia parlant, però no fan el que s'ha de fer; no hi ha ni un diàleg ni un consens autèntics”, va afirmar Trias.

La proposta d'acord que defensaran en el ple reclama que el consistori “vetlli per aconseguir l'equilibri entre els usos de les terrasses i l'espai públic, amb l'objectiu de garantir la qualitat dels espais per als ciutadans i donar suport al sector de la restauració perquè pugui oferir una ocupació estable i de qualitat”. “Volem una ordenança que doni seguretat jurídica i que solucioni els problemes que ha generat l'aplicació de les ordenacions singulars, que no s'ha fet amb el consens necessari en alguns espais de la ciutat”, va explicar Mejías. La proposta també planteja modificar la composició de la comissió tècnica de terrasses –perquè hi pugui haver tècnics dels grups municipals– i aprovar les ordenacions singulars pendents amb criteris “que no comportin restriccions arbitràries”.

“Això s'ha convertit en un desgavell superior a l'imaginable, l'ordenança s'està aplicant sense un criteri clar; en alguns llocs es minimitza la supressió de taules i en d'altres s'actua amb una contundència extrema”, va afirmar Trias. El líder de CiU es referia a la retirada de les terrasses dels porxos de la Boqueria. “Els resultats són escandalosos, s'han retirat les taules i ara tenim la gent menjant asseguda al terra”, va dir. El ple se celebrarà, com a màxim, a principi d'octubre i els tres líders municipals van convidar la resta de grups a fer aportacions o sumar-se a la proposta. “Volem portar al ple un diàleg, un debat per arribar a acords i que finalment tinguem una acció eficaç del govern per resoldre aquesta situació”, va defensar Mejías.

L'executiu també rep per la superilla del Poblenou

CiU, C's i el PP van valorar ahir també la posada en marxa de la superilla al barri del Poblenou . Els tres grups municipals es van mostrar a favor de la seva creació, tot i que en van criticar alguns aspectes. “Les superilles s'han de fer amb sentit comú i cal buscar l'acord de veïns i de tothom; no es poden fer amb una obsessió anticotxe”, va afirmar Xavier Trias, que es va queixar –com C's– que l'equip de govern no els ha donat informació. Carina Mejías va considerar que la implantació al Poblenou s'ha fet de manera “improvisada”. “Aquesta obsessió per racionalitzar el trànsit sense tenir alternatives de transport o d'accés a aquests espais generarà conflictes”, va dir. Alberto Fernández Díaz va afirmar que no s'ha avaluat l'impacte de la mesura. “Es poden agreujar els problemes derivats del trànsit a l'entorn immediat de la superilla, i els comerços i les indústries de l'interior poden quedar afectats”, va advertir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART